site.btaМладежи от Кюстендил ще обсъждат възможности за успешни стартъпи на територията на града

Младежи от Кюстендил ще обсъждат възможности за успешни стартъпи на територията на града
Младежи от Кюстендил ще обсъждат възможности за успешни стартъпи на територията на града
Снимка: Кореспондент на БТА в Кюстендил Елица Иванова, архив

Кръгла маса по проект за подкрепа на стартъпи и социални предприятия чрез локалния план за справедлив преход ще се състои в Кюстендил на 9 април. Срещата е организирана от сдружението "Асоциация за международно обществено развитие" (AМОR) и Стопанския факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски" като домакин е Младежкият център в града.

Проектът цели да подобри предприемаческите умения на младите хора, като поставя акцент върху устойчивите стартъпи и социалните предприятия. Основният фокус е върху развитието на дигитални и иновативни умения, които ще помогнат за създаването на нови бизнеси с положително социално и екологично въздействие.

Обсъдени ще бъдат актуални и предстоящи възможности за участие на младите предприемачи в програми и конкурси на Фонда на фондовете, посочиха още организаторите.

Във форума ще участват младежи до 30-годишна възраст с идеи за стартиране на собствен бизнес, представители на местната власт, бизнеса, неправителствения сектор и младежки организации.

Работим с младите хора от Югозападна България и по-специално с тези региони, които са включени в териториалния план за справедлив преход, каза пред БТА организаторът на срещата Вадим Рошманов. Той посочи, че в дискусията ще участват представители на общината и на бизнеса със зелена насоченост.

Оказва се, че в Кюстендил няма стартъпи - новоосновани предприятия с иновативна идея или концепция, с насоченост към бърз растеж и успех на пазара, посочи още Рошманов. Той изтъкна, че на базата на срещата и изводите от нея, както и други подобни инициативи, ще бъде създаден и наръчник, в полза на младите предприемачи. 

/СЛС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 22:06 на 07.04.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация