site.bta"Лидл" предлага работа през лятото на младежи от 16 до 18 години

"Лидл" предлага работа през лятото на младежи от 16 до 18 години
"Лидл" предлага работа през лятото на младежи от 16 до 18 години
Снимка: "Лидл"

Стартира кандидатстването за лятната практика в "Лидл България", съобщиха от веригата. "Лидл" отваря вратите на 136 магазина в 58 града за младежи между 16 и 18 години, които искат да оползотворят лятото с нови умения. За първи път тази година компанията приема и непълнолетни кандидати (на 16 и 17 години), като разширява възможностите за младежите да работят в международна компания и да спечелят първата си заплата. 

Практикантската програма на "Лидл" започва на 1 юли и ще продължи до 29 август. Тази година тя е под надслов "Твоето лято избра Lidl, останалото избираш ти", защото дава възможност на участниците да решат къде, кога и колко да работят. Те сами избират дали да са заети през двата месеца или само в рамките на един. Работният ден също е гъвкав - между 6 и 8 часа в зависимост от възрастта на участника, при 5-дневна работна седмица (понеделник-петък). 

Програмата е платена, като възнаграждението включва месечна заплата, до 200 лв. ваучери за храна и седмични отстъпки. Участниците, които изберат да работят за пълния период на програмата, ще имат право на 5 дни неплатен отпуск.

Веригата осигурява въвеждащо обучение и подкрепата на ментор, както и допълнителни придобивки. При желание и добро представяне, участниците могат да продължат кариерата си в "Лидл" с гъвкави форми на заетост от 4 и 6 часа дневно, с което да съчетават работа и учене.

Кандидатстването става онлайн на jobs.lidl.bg от 12 март до 22 май 2025.

БТА припомня, че в края на февруари от "Лидл" съобщиха, че оборотът, реализиран от български производители в европейската търговска мрежа на "Лидл" за 2024 г. е над 106,5 млн. лв. Експортният оборот бележи значителен ръст от 21,7 на сто спрямо миналата година.

/ВЙ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 16:01 на 17.03.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация