site.bta Смъртта на Евгения Чорбанова не е настъпила мигновенно, смятат експерти

Смъртта на Евгения Чорбанова не е настъпила мигновенно. Това показва експертиза по делото за смъртта на жената, чието тяло беше намерено в куфар.

Отнело е известно време за настъпването на смъртта. Възможно е главата на жертвата да е била натискана към пода, посочват в заключението си пред съда трима експерти.

Софийският апелативен съд заседава по делото за убийството на Евгения Чорбанова. Тялото на жената беше открито през 2021 г. в куфар във водоем. Според обвинението престъплението е извършено по особено мъчителен начин.

Подсъдими за смъртта на жената са съпругът ѝ Орлин Владимиров и неговият баща Пламен.

По лицето на жертвата също са установени рани, част от тях - в областта на слепоочието. 

В случая не може да се каже колко бързо е настъпила смъртта, но тя не е настъпила мигновено. Имало е съпротива от страна на жертвата, смятат специалистите.

Според тях до настъпване на трупно вкочаняване е възможно тялото да бъде сложено в куфар. След това е невъзможно. Самият процес на вкочаняване започва около два часа след смъртта и продължава около осем часа, посочиха съдебните медици.

Те са категорични, че жената е починала от удушаване с ръка. При натиск в областта на шията винаги това става с чужди ръце. Човек сам не може да се удуши, заявиха вещите лица.

Според тях няма как човек да бъде омотан четири пъти без да се съпротивлява.

Надявам се подсъдимите да получат доживотни присъди без право на замяна, каза преди заседанието майката на Евгения - Капка Чорбанова. Тя поиска Пламен Владимиров да бъде върнат в ареста, тъй като в момента е на свобода срещу парична гаранция.

/АБ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 18:43 на 29.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация