site.btaСъвместна подготовка на военнослужещи от България и Италия се провежда на учебен полигон „Корен“

Съвместна подготовка на военнослужещи от България и Италия се провежда на учебен полигон „Корен“
Съвместна подготовка на военнослужещи от България и Италия се провежда на учебен полигон „Корен“
Съвместна подготовка на военнослужещи от Сухопътните войски на България и на Италия се провежда на учебен полигон „Корен“. Снимка: Министерство на отбраната

Едноседмична съвместна подготовка между разузнавателните формирования и снайперисти от Втора Тунджанска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски на Българската армия, и снайперски тим от Сухопътните войски на Италия се провежда на учебен полигон „Корен“, съобщиха от Министерството на отбраната. 

Целта на тренировката е да се подобри оперативната съвместимост между формированията, да бъдат обменени знания и опит, както и да се усъвършенстват уменията на военнослужещите за разузнаване, наблюдение и тактически действия в реални условия.

Офицер, провеждащ подготовката, е заместник-командирът на Втора механизирана бригада полковник Митко Балтов, а центърът за ръководство и контрол е поверен на началника на отделение „Разузнаване“ на бригадата майор Костадин Спиров.

В края на септември на специализирания учебно-тренировъчен комплекс "Црънча" се състоя съвместна подготовка между части на българските и турските специални сили. В рамките на две седмици формирования от 86-та група "Специални сили" от състава на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) на Българската армия и от Командването на специалните сили на Турските въоръжени сили отработиха съвместни задачи по огнева, тактико-специална, военномедицинска и инженерна подготовка. Всички задачи и съвместни тренировки приключиха успешно, като участниците демонстрираха високо ниво на оперативни способности, отлична мотивация, съвместни действия и работа в екип, съобщиха от Министерството на отбраната. 

/ТТ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 23:02 на 22.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация