site.btaБлизо 130 състезатели ще участват в Държавното първенство по брейк в Разград

Близо 130 състезатели ще участват в Държавното първенство по брейк в Разград
Близо 130 състезатели ще участват в Държавното първенство по брейк в Разград
Близо 130 състезатели ще участват в Държавното първенство по брейк в Разград. Снимка: кореспондент на БТА в Разград Садет Кърова

Близо 130 състезатели ще участват в Държавното първенство по брейк, което ще се състои на 12 октомври в Разград. В надпреварата ще се включат най-добрите брейкъри от страната, съобщи на пресконференция в Националния пресклуб на БТА Иван Стоянов, председател на Спортен брейк клуб Shadows Crew в Разград и член на Българската брейк федерация. 

Между участниците в първенството ще бъдат и целият национален отбор и младежите. Състезанието ще започне с квалификации в 12:00 ч., а финалите са от 18:00. Състезанията ще бъдат в различни стилове - "батъли „едно на едно“", "шоу-кейс" и "крю батъли".

Стоянов посочи, че състезателите ще бъдат разпределени в следните възрастови групи: момичета и момчета (шест-девет години и 10-12 години); юноши и девойки (13-15 години и 16-18 години); мъже и жени (19-34 години); мъже над 35-годишна възраст. Разградският спортен брейк клуб ще бъде представляван от 16 деца и младежи, като 11 от тях ще участват в батълите „едно на едно“, а останалите в шоу-кейса.

Брейкърите ще бъдат оценявани от български и чуждестранни съдии. За първенството в Разград ще пристигне и председателят на Българската брейк федерация Калин Калинов. За най-добрите са предвидени плакети, грамоти и предметни награди. 

Иван Стоянов изказа благодарности на Община Разград, че за четвърта поредна година подкрепят спортния брейк клуб в организирането на турнири в града. Той припомни, че през последните три години Разград домакинства турнири по брейк Funk Busters, а сега за първа година и Държавното първенство по брейк.

Пълният запис от пресконференцията е публикуван тук.

/АБ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 18:20 на 04.10.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация