site.btaДържавният секретар на Франция по европейските въпроси потвърди подкрепата на Париж за присъединяването на България към Шенген, обяви вицепремиерът Мария Габриел

Държавният секретар на Франция по европейските въпроси потвърди подкрепата на Париж за присъединяването на България към Шенген, обяви вицепремиерът Мария Габриел
Държавният секретар на Франция по европейските въпроси потвърди подкрепата на Париж за присъединяването на България към Шенген, обяви вицепремиерът Мария Габриел
Снимка: Мария Габриел - Фейсбук

Държавният секретар на Франция по европейските въпроси Лоранс Бун потвърди подкрепата на Париж за присъединяването на България към Шенген на среща с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел по време на годишния Стратегически форум в Блед, Словения. Това съобщи Мария Габриел в профила си във Фейсбук.

Във фокуса на дискусията бе и задълбочаването на двустранните отношения в сферата на енергетиката и свързаността. С държавния секретар обсъдихме също така политиката за разширяване на ЕС и 30-ата годишнина от присъединяването на България към Международната организация на франкофонията, допълва Габриел. 

Защитата на правата на човека и важността им за регионалната стабилност и европейската интеграция е била в центъра на разговора на външния министър с комисаря по правата на човека в Съвета на Европа Дуня Миятович. 

Акцент на срещата с председателя на Координационния съвет на Беларус Святлана Тихановская беше европейската подкрепа за инициативи в Беларус в полза на гражданското общество и спазването на основни демократични принципи и ценности като върховенство на закона, защита на правата на човека, свобода и равенство, написа още Мария Габриел.

По-рано днес по време на форума в Блед външният министър имаше срещи и с  генералния секретар на ОССЕ Хелга Шмид, министъра на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто и министъра на европейската интеграция на Сърбия Таня Мишчевич.

 

/МК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 22:35 на 22.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация