site.btaЗапочва преасфалтиране на кръстовището на Орлов мост

BOBSTH 15:25:31 04-08-2017
MH1524BO.022
София - ремонти - проверка

Започва
преасфалтиране на кръстовището
на Орлов мост


София, 4 август /Ралица Чернева, БТА/
От 11 август започва цялостното преасфалтиране на кръстовището на Орлов мост, съобщи днес пред журналисти зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев.
Изцяло сменена ще бъде настилката на кръстовището на Орлов мост и няколкостотин метра нагоре в посока "Плиска" заради деформациите на асфалта. Ще бъдат положени няколко пласта асфалт, които да поемат тежкото движение. Кръстовището няма да бъде затваряно изцяло, а само стеснено, като ремонтът ще продължи между седем и десет дни, информира зам.-кметът Крусев.
Той провери ремонта на ул. "Шандор Петьофи", в който са инвестирани около 200 хил.лв. от бюджета на Столичната община. Направена е цялостна подмяна на водопроводната мрежа, нови тротоари и изцяло ново пътно платно, което се очаква да стане готово в началото на септември.
Крусев съобщи, че днес ще бъде премахнато стеснението на бул. "Прага" в района на бул. "Ген. М. Д. Скобелев", където е изградена нова канализационна връзка.
Поетапно ще се реализира ремонт на отсечката между бул. "Цар Борис Трети" и бул. "Братя Бъкстон". Предстои изграждане на нов мост по бул. "Тодор Каблешков" след около две седмици, уточни зам.-кметът. Той каза, че връзката между бул. "Брюксел" и Терминал 2 на летището трябва да е готова до края на ноември. Улица "Житница" ще бъде отворена в края на 2018 година.
В отговор на въпрос Крусев каза, че по отношение на искането за удължаване на трамвайна линия номер 5 към Владая е направено проучване, според което трябва да се съборят повече от 50 къщи за разширяване на булеварда.
Крусев каза, че маршрутната линия към Владая е спряна и не се обслужва поради липса на интерес от превозвача заради малък брой пътници. В момента се търси превозвач, който да обслужва маршрутната линия.
/стажант ВИНФ/
/МХ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 00:23 на 01.10.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация