site.btaРазкриват нови специалности в Тракийския университет

BOBSTH 09:21:01 23-02-2018
MM0920BO.005
Стара Загора - Тракийски университет - Ден на отворени врати

Разкриват нови специалности
в Тракийския университет


Стара Загора, 23 февруари /Таня Балабанова, БТА/
Тракийският университет в Стара Загора обяви днес "Ден на отворените врати" за кандидат-студенти, техните семейства и приятели. На два тура - от 11.00 часа и от 14.00 часа, желаещите ще бъдат запознати с новостите в тазгодишния прием на студенти, и ще могат да разгледат отблизо материалната база - зали, лаборатории и центрове, които са разположени в 20 учебни корпуса на 100 000 кв.метра площ, съобщи за БТА заместник-ректорът по учебната дейност проф.Гюрга Михайлова.
Нова четиригодишна бакалавърска специалност "Индустриално инженерство" в професионално направление "Енергетика" ще бъде разкрита във факултет "Техника и технологии" в Ямбол през академичната 2018/2019 година. Пак там наесен ще започне прием и по нови две магистърски програми - "Енергийна ефективност" и "Индустриално инженерство".
В Стопанския факултет в Стара Загора за първи път ще има прием на магистри по специалност "Икономика и мениджмънт на човешките ресурси".
Тракийският университет променя формата на изпита по химия за кандидатстудентската кампания за 2018/2019 учебна година, съобщи още проф. Михайлова. Изпитът по химия е вход за специалностите "Хуманна медицина" и "Екология". Кандидат-студентите вече няма да развиват теми, а ще решават тест с 40 въпроса и ще отговарят на два отворени теоретични въпроса.
От 26 февруари започва приемът на документи за предварителни кандидатстудентски изпити.
9000 българи се обучават през тази учебна година в шестте факултета в Стара Загора и филиалите в Ямбол и Хасково. Все по-голям интерес на чуждестранни граждани към университета, отчитат от академичното ръководство. 400 младежи от близо 20 държави следват там в момента.






/ММ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 19:25 на 07.10.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация