site.btaДеца от подготвителната група в училище „Българче“ в Неапол учиха букви и сътвориха великденски кошнички

Деца от подготвителната група в училище „Българче“ в Неапол учиха букви и сътвориха великденски кошнички
Деца от подготвителната група в училище „Българче“ в Неапол учиха букви и сътвориха великденски кошнички
Снимка: Българско училище „Българче“ в Неапол

Великденски кошнички сътвориха възпитаници на подготвителната група „Патиланци“ в училище „Българче“ в Неапол. Наред с творческите занимания децата учиха и буквата „ч“, става ясно от публикация във Фейсбук страницата на просветното средище. 

„Часовникът тиктака, бързай ще изпуснеш влака! „Патиланци“ научиха буквата „ч“ и направиха кошнички за предстоящия празник. Зададе се Великдена през вечните поля и празнично нагиздена е цялата земя“, споделиха от учебното заведение.

Българчетата учиха и буквата „х“ и съставяха изречения по даден модел, става ясно от друга публикация на просветното средище. По време на занятието те изработиха хартиени пчели.   

„Пчеличке работлива, много си красива. На райета жълто-черни, много стилни и модерни“, написаха от училището в социалната мрежа.

Както БТА писа, преди дни на трети конкурс по четене „В царството на буквите“ се явиха и първокласниците от учебното заведение.

Българското неделно училище „Българче“ в Неапол, Италия, е създадено от „Асоциация за българска култура“. Образователното средище предлага обучение по български език и литература, история и география на България.

Учебното заведение фигурира в списъка на българските неделни училища в чужбина на Министерството на образованието и науката на България.

/ЙК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 10:16 на 22.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация