site.btaЯпонски всекидневник публикува интервю с посланика на България в Токио Мариета Арабаджиева


Японският всекидневник „Йомиури Шимбун“ публикува във вечерния си брой от 26 март 2024 г. интервю с посланика на България в Япония Мариета Арабаджиева. Това анонсират от екипа на дипломатическото ни представителство в Токио чрез публикация в своя сайт.
„Българският посланик Мариета Арабаджиева намира време в натоварения си график, за да приготвя и сервира домашни ястия на своето семейство и приятели“ – пише в статията, публикувана в специалната рубрика, представяща хобитата на акредитираните в Токио посланици.
Пред екипа на вестник „Йомиури Шимбун“ посланик Арабаджиева е разказала за любовта си към кулинарията и е споделила с японските читатели рецепта за баница, отбелязвайки че някои от необходимите продукти за приготвянето ѝ вече са достъпни и на японския пазар – кисело мляко с българска закваска и българско сирене, чийто внос в Япония стартира през януари тази година.
От статията, публикувана в всекидневника с най-голям тираж в Япония, става ясно още, че освен Мариета Арабаджиева, нейният 14-годишен син също харесва както японската, така и традиционната българска кухня и неотдавна се е научил от свой приятел японец как да прави специален вид японски правоъгълен омлет, наречен „тамогояки“.
/ЙК/
news.modal.header
news.modal.text