site.btaДегустационен винен семинар се проведе в Резиденцията на българския посланик в Токио
Дегустационен семинар, представящ вина, направени от традиционни български сортове грозде, се прове на 27 март 2024 г. в Резиденцията на българския посланик в Токио. Това съобщават от Посолството на България в Япония чрез публикация в своята Фейсбук страница.
Екипът на българската дипломатическа мисия в Япония разказва, че по време на събитието гостите са имали възможност да дегустират вино от винарска изба „Росиди“, направено от традиционни български сортове като Мавруд и Рубин. Особено високо оценено е било и „популярното през последните години“ оранжево вино, което се прави от бяло грозде, ферментирало с ципите, каквато е технологията за производство на червени вина.
Както става ясно от сайта на „Росиди“, названието на основаната през 2008 г. винена компания е комбинация от имената на собствениците – Роси и Еди (Rosie& Eddie). В различните вина, произвеждани и бутилирани във винарска избра „Росиди“ се влага изцяло гроздова продукция от собствени лозови масиви, засадени до село Николаево, в района на Тракийската низина. Главен енолог на винарска избра „Росиди“ е Петър Георгиев, който се грижи за подбора и селекцията на сортовете, влагани във винопроизводството.
/ЙК/
В допълнение
Избиране на снимки
Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.
Изтегляне на снимки
Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите
news.modal.header
news.modal.text