За втора поредна година

site.btaГенералният ни консул Ангел Ангелов участва в закуска, организирана от Съвета за връзки с еврейската общност на Ню Йорк

Генералният ни консул Ангел Ангелов участва в закуска, организирана от Съвета за връзки с еврейската общност на Ню Йорк
Генералният ни консул Ангел Ангелов участва в закуска, организирана от Съвета за връзки с еврейската общност на Ню Йорк
Снимка: Генерално консулство в Ню Йорк

Българският генерален консул в Ню Йорк Ангел Ангелов присъства за втора поредна година на работна закуска, организирана от Съвета за връзки с еврейската общност в Ню Йорк. Той беше поканен като гост от Американския еврейски комитет в Ню Йорк (AJC New York), една от водещите организации членки на Съвета за връзки с еврейската общност (JCRC). За събитието информира във Фейсбук страницата си дипломатическото ни представителство в Ню Йорк. 

Основен акцент на разговорите беше съдбата на заложниците, отвлечени от Хамас, които все още са в плен. 

Семейството на отвлечен млад американо-израелец се включи в дискусията и призова за освобождаването на сина им и всички заложници.

Всички участници в закуската потвърдиха подкрепата на САЩ за Израел. Някои се изказаха и в подкрепа на решение за две държави, основано на мирно съвместно съществуване на еврейска и палестинска държава.

Тричасовото събитие предостави възможност за комуникация между представители на Конгреса, лидери на еврейската общност и дипломати. 

Сред основните лектори бяха един сенатор и седем членове на Камарата, представляващи щата Ню Йорк. В закуската участваха и двама народни представители от българския парламент - Деница Симеонова и Йордан Терзийски, членове на Групата за приятелство България-Израел.

Генералният консул на България в Ню Йорк Ангел Ангелов използва възможността да сподели в разговорите си с другите гости историята за спасяването на 50 000 български евреи по време на Холокоста.

/ИКВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 23:21 на 02.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация