site.btaУченици и родители от училище „Никола Вапцаров“ в Никозия присъстваха на „Сладки дни“

Ученици и родители от училище „Никола Вапцаров“ в Никозия присъстваха на „Сладки дни“
Ученици и родители от училище „Никола Вапцаров“ в Никозия присъстваха на „Сладки дни“
Снимка: Българско училище "Никола Вапцаров" в Никозия / Фейсбук

„Сладки дни“ се състояха в Българското училище „Никола Вапцаров“ в Никозия, Кипър. Това стана ясно от публикация във Фейсбук страницата на образователното средище. 

„В отминалия учебен съботен ден училището ни се изпълни с мириса на канела, пуканки, баница и красота от примамващите сувенири от богатата трапеза на „Сладките дни“, пише в публикацията на учебното заведение в социалната мрежа.

Децата от подготвителна група и арт работилницата с „пълна пара“ произвеждаха празнични артикули за коледния базар, а в сурвакниците вплитаха думи за здраве и берекет, заедно с пуканките и орехите. 

Родителите от Родителския съвет се грижиха за протичането на инициативата „Сладки коледни дни“, а и нагледно демонстрираха сурвакането пред най-малките. 

В училището бе изложено табло на тема „Българска коледна трапеза“, което подготвиха учениците от 11 клас. На него имаше възможност да бъдат записани интересни рецепти, които да се приготвят през ваканцията.

На 23 декември предстои коледното тържество на просветното средище, на което специален гост ще бъде Дядо Коледа. 

„Хайде, мили мами и татковци, който не се е представил с любима коледна рецепта, да го направи в събота, който още не си е закупил сурвакница – бързо, че ще свършат, и заедно да видим кой е слушал и ще получи подарък“, написаха от учебното заведение във Фейсбук страницата си. 

/ИКВ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 02:14 на 05.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация