Кандидатски листи – водачи – Ямбол

site.btaКои са водачите на листи в 31 МИР Ямбол

Кои са водачите на листи в 31 МИР Ямбол
Кои са водачите на листи в 31 МИР Ямбол
Изглед от град Ямбол, снимка: кореспондент на БТА в Ямбол Мира Безус/Архив

Общо 135 кандидати се съревновават за четирите депутатски места от 31-ви Ямболски многомандатен избирателен район (МИР). Най-възрастният от тях е на 97 години, а най-младият – на 22 години. Това съобщи за БТА председателят на Районната избирателна комисия (РИК) в Ямбол Ани Канева.

Общо 27 партии и коалиции се явяват на парламентарния вот със свои листи в Ямбол. В 31-ви МИР няма независими кандидати, издигнати от Инициативни комитети. За всяко едно от четирите депутатски места в избирателния район се съревновават средно по 33-ма кандидати. 

Кандидатите за парламента от 31 МИР – Ямбол за предстоящите на 27 октомври избори са по-малко спрямо изборите през юни тази година, когато бяха 154-има. През април 2023 г. в депутатската надпревара в Ямбол влязоха 107, а през октомври 2022 г. – 131 кандидати, показа справка на БТА.

Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:

2. Начело на листата на партия „Глас народен“ в 31-ви МИР е Мартин Илиев. Той е специалист по киберсигурност, съобщиха за БТА от партията, която излъчва двама кандидати за народни представители в област Ямбол.

3. Димитър Мащиков е единственият кандидат за народен представител на „Социалистическа партия „Български път“ в Ямбол. Той е на 30 години, от град Стара Загора, където е втори в листата, каза той за БТА. Магистър е по „Маркетинг и мениджмънт” от Университет „Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас. Занимава се със собствен бизнес, в сферата на строителството.

4. Листата на партия „Величие“ в Ямбол води Милен Петров. Той е роден в Ямбол, на 52 години. Завършил е висше образование във ВВОВУ във Велико Търново (сега Национален военен университет „Васил Левски”), офицер от Свързочни войски. Има и гражданска специалност – магистър по телекомуникационна и съобщителна техника. Служил е 21 години в армията, понастоящем е ръководител на отдел „Културни дейности” в „Исторически парк”, каза той за БТА.

5. Бившият волейболен национал Борислав Кьосев повежда листата на партия „Булгари“ в Ямбол. Той е член на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол и президент на волейболен клуб Марек Дупница, сочи справка в сайта на федерацията. Първоначално като водач на партията в Ямбол бе регистриран Ачо Йорданов, но той е пожелал да бъде заличена регистрацията му.

6. Единственият кандидат за народен представител на коалиция „Моя страна България“ в 31-ви Ямболски многомандатен избирателен район е Ташко Ташев.

7. Александър Марков отново повежда листата на „Има такъв народ“ в Ямбол. Той бе водач в 31-ви МИР и на парламентарния вот през април 2023 г., и на този през юни 2024 г. Роден е през 1962 г. в София, офицер от резерва, по образование е икономист и инженер. Бил е депутат от „Има такъв народ“ в три народни събрания – 45-о, 46-о и 50-о. В последния парламент бе депутат от Хасково, сочи справка на сайта на НС.

8. Начело на листата на коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ е Сейфи Мехмедали. Завършил е през 2005 г. Техническия колеж в Ямбол, а впоследствие – международни икономически отношения във Варна и инженерна специалност в Минно-геоложкия университет в София. В момента е председател на общинския съвет в Джебел, обявиха от политическата формация при регистрацията си в РИК – Ямбол.

9. Единственият кандидат в листата на партия „Бригада“ в 31 МИР – Ямбол е Пенчо Невенски.

10. Листата с двама кандидати за народни представители в Ямбол на партия „Партия на зелените“ води Калин Николов.

11. Единственият кандидат за народен представител на партия „Правото“ в 31-ви Ямболски многомандатен избирателен район е Веселина Петрова. Тя е и водач в 26 МИР София – област, на 50 години, живее в София, завършила е „Публична администрация“. По професия е държавен служител, от 1999 г. работи в структури на държавната администрация, съобщиха за БТА от политическата формация.

12. Никола Димитров отново повежда листата на партия „Възраждане“ в област Ямбол. Досега той бе депутат от Ямбол в 47-ото, 48-ото, 49-ото, 50-ото Народно събрание, показва справка на сайта на парламента. Никола Димитров е един от учредителите на партия „Възраждане“, завършил е Техническия университет във Варна, инженер е по комуникационна техника и технологии, сочи информация на сайта на партията.

13. Димитър Николов е водач на листата на коалиция ,,Алианс за права и свободи“ в Ямбол. Той роден през 1977 г., беше депутат от партия „Движение за права и свободи“ в избирателния район в 50-ото Народно събрание. Бил е общински съветник в Камено, кмет е на с. Трояново, област Бургас, по информация от партията на предходните избори през юни т. г. 

14. Начело на листата на партия „Български национален съюз „Нова демокрация“ е Начко Плочев. Той бе водач на листата на партията в 31-ви МИР – Ямбол и на изборите през юни т. г., както и на вота през октомври 2023 г., показа справка на БТА. Начко Плочев е с висше техническо образование, IT специалист по професия, обявиха на предходните избори от партията.

15. Паулина Динева води листата на партия „Български съюз за директна демокрация“ в Ямбол. Тя е от Поморие, на 35 години. Бакалавърската си степен е завършила в Москва, специалност „Международни отношения и дипломация” с изучаване на италиански, руски и английски език. Магистър е по „Международни отношения” и „Право на Европейския съюз” от Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Работи като офис мениджър във финансова институция. Това е второто ѝ участие в парламентарни избори като кандидат за народен представител, каза тя за БТА.

16. Водач на листата на коалиция „Синя България“ в Ямбол е Емил Димитров. Роден е в Ямбол, на 54 години, от 1997 г. насам развива собствена компания в IT сферата, предприемач в сферата. Притежава диплома за висше образование от Университета в Портсмут, Великобритания, специалност „Проектиране на информационни системи“, каза за БТА Емил Димитров.

17. Зафир Гочев отново повежда листата на партия „Морал, единство, чест“ в Ямбол. Той бе начело на листата на партията в Ямбол и за парламентарните избори през юни тази година, като тогава каза за БТА, че е управител на фирми, завършил е спортно училище.

18. Димитър Иванов отново е начело на листата на коалиция ГЕРБ – СДС в Ямбол. Роден през 1980 година, икономист по образование. Заемал е поста областен управител на Ямбол три пъти в периода от 2012 до 2021 г. Димитър Иванов беше народен представител от региона в 42-рия, 46-ия, 47-ия, 48-ия, 49-ия и 50-ия парламент, показва справка на сайта на Народното събрание.

19. Деница Сидерова води листата на партия „Атака“ в Ямбол и в Благоевград. Тя е член на централното ръководство на „Атака“, народен представител в 40-ия, 41-ия и 42-ия парламент, съобщи тя за БТА. Притежава две висше образования – завършила е Технически университет – София и Стопанската академия „Д. А. Ценов“ – Свищов. От 2022 г. е програмен директор на ТВ Алфа, вписана е като медиатор в регистъра към Министерство на правосъдието.

20. Водач листата на партия „Народна партия „Истината и само истината“ е Стефан Белев. Роден е през 1955 г. в Бургас, има 45 години професионален опит в сферата на химията и металургията, понастоящем е пенсионер, каза той за БТА. Стефан Белев бе начело на листата на партията в Ямбол и на парламентарния вот през април 2023 г., и на този през юни 2024 г., припомня БТА.

21. Евгений Тенев е водач на листата в Ямбол за народни представители на партия „Пряка демокрация“. Той е на 65 години, занимава се с частен бизнес в сферата на животозастраховането, съобщи той за БТА. Завършил е „Международни икономически отношения” в някогашния ВИИ „Карл Маркс” (сега УНСС). Евгений Тенев е от град Сливен, където също е водач на листа. Явява се на парламентарни избори за трети път.

22. Начело на листата на коалиция „Свободни избиратели“ в Ямбол е Камен Делчев. Член е на Управителния съвет на партия „Съюз на свободните демократи” от нейното създаване. Магистър по История от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”. Работил е в сферата на образованието като възпитател, учител и директор на училище, понастоящем е пенсионер. Явява се за втори път като кандидат за народен представител, каза той за БТА.

23. Водач на партия „България на труда и разума“ в 31-ви Ямболски избирателен район е Атанас Атанасов. Той е бивш офицер от състава на Военновъздушните сили, на 56 години, от Ямбол. В момента е преподавател във Факултет „Техника и технологии” в Ямбол към Тракийски университет – Стара Загора, каза за БТА кандидатът за народен представител.

24. Партия „КОЙ – компетентност, отговорност и истина“ има шестима кандидат-депутати в Ямбол. Водач на листата е Ангел Гаджев. Листата на партията първоначално бе с петима кандидати, но впоследствие в предвидения срок бе регистриран още един, показа справка на БТА в решенията на РИК – Ямбол.

25. Начело на листата коалиция „Русофили за България“ в Ямбол е Женя Илиева. На парламентарните избори през юни 2024 г. и през април 2023 г.  тя бе водач в 31-ви МИР на коалиция „Неутрална България“, а преди това оглавяваше листа на партия „Русофили за възраждане на Отечеството“ в Ямбол, показа справка на БТА.

26. Мирослав Иванов отново повежда листата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ в Ямбол. Той е роден през 1986 г., юрист по образование, завършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, става известно от сайта на коалицията. Мирослав Иванов беше народен представител от Ямбол в три парламента – 47-ия, 48-ия и 49-ия.

27. Даниел Абрашев е начело на листата на партия „Български възход“ в 31-ви МИР – Ямбол. Той е на 30 години, роден и живее в Ямбол, IT специалист. Завършил е висшето образование в сферата на софтуерното инженерство, възпитаник е на Природо-математическата гимназия „Атанас Радев“ в Ямбол, каза за БТА областният координатор на партията Евгений Господинов.

28. Красимир Йорданов е водач на листата на коалиция „БСП – Обединена левица“ в Ямбол. Той бе народен представител от БСП и в досегашното 50-о Народно събрание. Красимир Йорданов е на 42 години, предприемач, занимава се със земеделие, бил е общински съветник от БСП в Ямбол, според информация от местния пресцентър на партията.

Водачите на листи са потърсени за биографични данни. До този час някои от тях не са ги предоставили.

/РЗ/

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

news.modal.header

news.modal.text

Към 07:16 на 28.09.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация