Кандидатски листи – водачи - Плевен

site.btaКои са водачите на листи в 15 МИР - Плевен

Кои са водачите на листи в 15 МИР - Плевен
Кои са водачите на листи в 15 МИР - Плевен
Снимка: Кореспондент на БТА в Плевен Елина Кюркчиева

Общо 215 кандидати за народни представители са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври в 15-и Многомандатен избирателен район (МИР) – Плевенски. Това съобщи за БТА председателят на Районната избирателна комисия в Плевен Ярослав Димитров. Освен листи с кандидати за депутати, издигнати от партии и коалиции, в Плевен има регистриран и един инициативен комитет, който издига независим кандидат за народен представител. Мандатите от Плевенска област за бъдещото 51-во Народно събрание са осем. 

Подредбата е според номера на бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:

1. Партия "Демократи за отговорност, свобода и толерантност – ДОСТ" в Плевен регистрира листа само от един кандидат. Това е Никола Йорданов Тодоров. За БТА той каза, че е основател на ромската организация в Троян, общински съветник в периода 1999- 2003 г. Води листата на партията и в Ловеч. Завършил е средно специално образование, упражнява свободна професия. На 59 години е и е роден в град Левски. 

2. Водач на листата на партия "Глас народен" е Росен Маринов Костов. Той е роден в Ловеч през 1978 г. Завършил е "Компютърни системи и технологии" в Техническия университет в Габрово. Сега е съдружник в промоутърска фирма. Листата на партията е от двама кандидати.

4. Водач на листата в 15 МИР – Плевен на партия "Величие" е Ивелин Людмилов Михайлов. Той е роден в Горна Оряховица. От 1997 до 2003 г. изучава стопанско управление в Икономически университет – Варна. В периода 2003 – 2008 г. работи като животозастрахователен консултант. През 2007 г. създава академия за подпомагане на малките и средни бизнеси и придобиване на експертни знания, с които да бъдат по-успешни предприемачи. На 23 октомври 2013 г. става главен изпълнителен директор на „Исторически парк“ АД – проект за развиване на културния туризъм в България. През юли 2023 г. създава политическа партия „Величие“, показва справка на отдел „Справочна“ на БТА. Листата на партията е от девет кандидати за народни представители. 

5. Илия Конов е водач на листата на партия "Булгари". За БТА той посочи, че е роден на 11 ноември 1968 г. в Плевен. По образование е ветеринарен фелдшер. От 20 години се занимава с организиране на конкурси за женска красота от веригата "Мис България". Листата е от двама кандидати за депутати.

6. Листа от двама кандидати е регистрирала коалиция "Моя страна България". Водач е Илия Тодоров Григоров.

7. Водач на листата на партия "Има такъв народ" в Плевен е Станислав Тодоров Трифонов. Роден е на 18 октомври 1966 г., сочи информация на отдел "Справочна" на БТА. Той е  музикант, телевизионен водещ и продуцент. Участвал е в телевизионните предавания "Ку-Ку" и "Каналето" на Българската национална телевизия (БНТ). От 1998 г. е продуцент и водещ на предаването "Хъшове", което има едно излъчване по БНТ (8 февруари 1998), а след това две години се излъчва в телевизия "7 дни" и други кабелни телевизии. Продуцент и водещ на "Шоуто на Слави" по телевизия "bTV" (27 ноември 2000-31 юли 2019). На 4 ноември 2019 г. създава телевизия "7/8". Има издадени над 20 албума заедно с "Ку-Ку", "Каналето", "Хъшове" и "Ку-Ку бенд" и е автор е на музиката на част от песните в тях. От 16 февруари 2020 г. е председател на партия "Има такъв народ". Депутат в 45-ото Народно събрание (2021). Листата на „Има такъв народ“ е от десет кандидати.

8. Водач на листата на коалиция "Движение за права и свободи – Ново начало" е Димитър Иванов Аврамов. Според информацията от официалния сайт на Народното събрание той е роден в Монтана. По образование е икономист. Владее английски и немски език. До момента е бил депутат в осем парламента. Листата на коалицията е от 16 кандидати.

9. Партия "Бригада" в Плевен регистрира листа с един кандидат. Това е Валери Ангелов Ангелов.

10. Партия "Партия на Зелените" регистрира листа с двама кандидати за 15 МИР-Плевен. Водач е Цвета Петрова Филипова.

11. Партия "Правото" регистрира листа в двама кандидати за народни представители. Водач е Венелин Стефанов Трифонов. По образование той е електроинженер. Има 43г. трудов стаж в Плевен и в Червен бряг във Военния завод. Владее немски и руски език. В момента е пенсионер, съобщиха от партията. 

12. Водач на листата на партия "Възраждане" е Ивелин Първанов Първанов. Той е писател-баталист и международен миротворец, роден е в Плевен. Участвал е в първия български контингент на мироопазващата мисия на ООН в Камбоджа, за което е отличен с престижния медал „В служба на мира“ на ООН. Политическата му кариера започва с избирането му за народен представител от област Плевен в 48 и 49 Народно събрание, а в 50 Народно събрание е избран с подкрепата на избирателите от област Ловеч. Листата на партия „Възраждане“ е от 16 кандидати.

13. Водач на листата на коалиция "Алианс за права и свободи" е Марио Киров Рангелов. Според информацията от официалния сайт на Народното събрание той е роден в град Кнежа. По професия е икономист, владее английски и руски езици. Бил е народен представител в четири поредни парламента. Листата на коалиция е от 14 кандидати.

14. Листа от девет кандидати за народни представители регистрира партия "Български национален съюз "Нова демокрация". Водач е Мартин Серьожев Вътев. 

15. Партия "Български съюз за директна демокрация" регистрира листа с трима кандидати. Водач е Христо Вачев Вачев

16. Водач на листата на коалиция "Синя България" е Иван Пламенов Петков. За БТА той посочи, че е завършил Юридическия факултет на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" със специалност "Право" като същевременно изучава още и специалностите "Дипломация. Международни отношения" и "Политология". Работи в адвокатска кантора. Член е на Националното ръководство на партия "Консервативно обединение на десницата", бивш професионален спортист, бил е част от футболния отбор на Спартак - Плевен. Листата на коалицията е от 16 кандидати. 

17. Деян Петев Петков е водач на листата на партия "Морал единство чест". За БТА той посочи, че е роден и израснал в Плевен. Завършил е езиковата гимназия в града, след което се е дипломирал като бакалавър по "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред" във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". Занимава се с програмиране. Бил е депутат в 47-о Народно събрание. Петев е водач на листата и в 4-и МИР-Велико Търново. Листата на партията в Плевен е от 9 кандидати.

18. Пламен Тачев Петров е водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС, която е с 16 кандидати за народни представители. По информация от официалния сайт на Народното събрание, Тачев е роден в Червен бряг. По образование е инженер. Той е бил народен представител в осем парламента.

19. Партия "Атака" регистрира листа с осем кандидати за народни представители. Водач е Илиан Андреев Беров.

20. Партия "Народна партия истината и само истината" регистрира листа с трима кандидати за депутати. Водач е Мариета Проева Керчева

21. Партия "Пряка демокрация" регистрира листа с един кандидат – Димитър Николаев Дончев.

22. Водач на листата на коалиция "Свободни избиратели" е Владислав Тошков Николов. За БТА той съобщи, че кариерата му започва като инспектор по приходите в Националната агенция за приходите (НАП), след което е административен директор във "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) – Плевен, директор на Инспекция по труда в града, бил е и народен представител в три поредни парламента. В момента е финансов мениджър в частна компания. Николов е общински съветник и председател на групата на коалиция „Заедно за силна община“ в Общинския съвет на Плевен. Листата на „Свободни избиратели“ е от 14 кандидати.

23. Листа с двама кандидати за народни представители е регистрирала партия "България на труда и разума". Водач е Емил Руменов Пръвчев.

24. Листа от осем кандидати регистрира партия "КОЙ – Компетентност, отговорност, истина". Водач е Теодора Вилиянова Бънджева

25. Водач на листата на коалиция "Русофили за България" в Пламен Георгиев Александров. За БТА той посочи, че е на 57 години. Музикант е в Северняшки ансамбъл – Плевен. Водач на листата на коалицията и в Ловеч. Той е областен председател на движение „Русофили“ за Плевен и заместник – председател на една от партиите в коалицията - „Русофили за възраждане на отечеството“. Листата на коалицията в Плевен е от 11 кандидати.

26. Богдан Валериев Богданов е водач на листата на коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България". Той е бил министър на икономиката и народен представител в 50-ото Народно събрание, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, съобщиха от коалицията. Специалист е по бизнес развитие и структуриране на инвестиционни проекти, работил за български и чуждестранни компании с фокус в производства с развойна дейност и висока добавена стойност. Специализирал в УНСС и в “Нотингам Трент” във Великобритания. Листата на коалицията в Плевен е от 16 кандидати.

27. Партия "Български възход" в Плевен регистрира листа с петима кандидати. Водач е Юри Петков Йорданов.

28. Стефан Иванов Бурджев е водач на листата на коалиция "БСП – Обединена левица". Той е  роден в Плевен. Завършил е публична администрация и международни икономически отношения. Член е на Общинския  и Областния съвет на БСП - Плевен, член на Националния съвет на партията,  народен представител в 44-то и 46-то Народно събрание и зам.-министър на земеделието и горите. Занимава се с частен бизнес в сферата на земеделието - зърнопроизводство и коневъдство.

29. Чавдар Иванов Попов е регистриран като независим кандидат за народен представител от 15 МИР – Плевен. От Инициативния комитет, издигнал кандидатурата му, съобщиха, че той е роден в Плевен. Завършва средното си образование в Средно училище "Иван Вазов". След това завършва специалност "право" в Софийския университет "Св. Климент Охридски". В момента е съдия в Районния съд в Плевен. На местните избори през 2023 г. участва като независим кандидат за кмет на Плевен. 

Водачите на листи са потърсени за биографични данни. До този час някои от тях не са ги предоставили.

/РЗ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 18:28 на 27.09.2024 Новините от днес

Кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев, Георги Глушков – служебен министър на младежта и спорта на република България и Весела Лечева – министър на младежта и спорта за периода август 2022 – юни 2023 г. прерязаха лентата на възобновения спортен комплекс в Чепеларе

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация