Кандидатски листи - водачи - Велико Търново

site.btaКои са водачите на листи в 4 МИР Велико Търново за 51-ия парламент

Кои са водачите на листи в 4 МИР Велико Търново за 51-ия парламент
Кои са водачите на листи в 4 МИР Велико Търново за 51-ия парламент
Велико Търново, снимка: БТА(архив)

В 4 МИР Велико Търново са регистрирани 26 кандидатски листи за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври. Общият брой на регистрираните кандидати за 51-ия парламент е 214, съобщиха за БТА от Районната избирателна комисия. Две формации не са регистрирали свои кандидати за народни представители в Районната избирателна комисия. Това са ПП“Демократи за отговорност, свобода и толерантност – ДОСТ“ и ПП “Социалистическа партия български път“.

Подредбата на кандидатите е по номерата, според жребия в ЦИК.

2. Листа от двама кандидата регистрира в РИК-Велико Търново  ПП „Глас народен“. Водач на листата е Иван Куцаров.

4. Листа от 10 кандидати регистрира в РИК- Велико Търново ПП „Величие“. Водач на листата е Павлин Петров. Той е роден през 1967 г. във Велико Търново. Завършил е Стопанска академия „Д. А. Ценов“ в Свищов със степен Магистър по „Счетоводство и контрол, съобщиха от пресцентъра на партията. Бил е регионален мениджър в няколко търговски банки. От 2023 г. е финансов директор на строителна компания в региона.

5. Трима са кандидатите за депутати на ПП“Булгари“, регистрирани в РИК. Водач е Любомир Ламбин, който е втори и в листата за 24 МИР-София.

6. Двама са кандидатите за депутати от Коалиция „Моя страна България“, регистрирани в РИК. Водач е Красимира Маринова.

7.Листа от 14 кандидати регистрира за участие във вота на 27 октомври ПП“Има такъв народ“. Водач на листата за четвърти път е имунологът проф. Андрей Чорбанов. Той е заместник-председател на 49-то Народно събрание. Бил е депутат в 45-ия, 46-ия, 47-ия и 49-ия и 50-ия парламент. Завършва Биологическият факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. От 2020 г. работи в Департамента по имунология на Института по микробиология „Стефан Ангелов“ към БАН, съобщиха от пресцентъра на партията.

8. Пълна листа от 16 кандидати за депутати в РИК- Велико Търново регистрира коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“. Водач на листата е Йордан Цонев, и ще води листата във Варна. Той е дългогодишен народен представител, заместник-председател на ДПС през годините, заместник-председател на парламентарната група на партията в 49-о народно събрание. В рамките на 50-о Народно събрание, той стана част от формацията „Движение за права и свободи – Ново начало“. Цонев е икономист по образование, съобщиха от пресцентъра на партията.

9. Ирена Косева е единственият кандидат за депутат, регистриран в РИК-Велико Търново от ПП „Бригада“.

10. Листа от петима души регистрира ПП "Партия на Зелените" в РИК-Велико Търново. Водач е Йордан Богданов. Той е на 51 години, родом от Горна Оряховица. Притежава магистратура със специалност „Икономическа география“ от Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград, завършил е две магистратури – „Публична администрация“ и „Финанси и счетоводство“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Работи като счетоводител, съобщиха от партията.

11. Партия „Правото“ е с четирима кандидати за народни представители, регистрирани в РИК-Велико Търново. Водач е Явор Брейчев. Той е роден през 1971 година, завършил е Факултета по авиационна техника в Техническия университет в София, от 1997 година работи като ръководител полети към Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение“ (ДП РВД), съобщиха от пресцентъра на партията.

12. Пълна листа от 16 кандидати за народни представители регистрира ПП“Възраждане“ в РИК-Велико Търново. Водач на листата е Ангел Янчев. завършил висшето образование във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, магистър е по история, география и политология. Дългогодишен директор на училище. Носител на наградата „Директор на годината“ на Синдиката на българските учители за 2011 г. Носител на наградата „Св. Иван Рилски“ на Министерството на образованието и науката за 2016 г. за принос в развитието на българското училище. Външен експерт към Националния инспекторат по образованието от 2019 г. Председател на организацията на „Възраждане“ във Велико Търново. Председател на Комисията по културата и медиите в 50-ото Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на партията.  

13. Пълна листа от 16 кандидати регистрира в РИК-Велико Търново Коалиция „Алианс за права и свободи“. Водач на листата е Ерджан Алкова. В продължение на четири години тя е била заместник-кмет на Община Велико Търново. През 2014 г.бе назначена за главен секретар на Областна администрация във Велико Търново. Завършила е СА“Д.А. Ценов“ в Свищов и право във Великотърновския университет. Работила е в Сметната палата, съобщиха от формацията.

14. Осем кандидати за народни представители регистрира в РИК-Велико Търново ПП „Български национален съюз „Нова демокрация“. Водач на листата е Димитър Димитров. Той е на 72 години, родом е от село Бутово, Павликенско. Бил е работник с секторите на строителството и земеделието. Водач е на листата на формацията за парламентарния вот за пети пореден път.

15. Листа от четирима кандидати за предстоящия парламентарен вот регистрира ПП „Български съюз за директна демокрация“ в РИК-Велико Търново. Водач на листата е Хриска Маркова.

16. Пълна листа регистрира в РИК-Велико Търново Коалиция „Синя България“. Водач на листат е Мирослав Евтимов. Той е член на националното ръководство на партията, юрист, собственик на адвокатска кантора, каза той за БТА. Евтимов е завършил политология и международни отношения със специализация „Арабистика“ във Великотърновския университет.

17. В РИК- Велико Търново, ПП „Морал единство чест“ регистрира листа от девет кандидати за народни представители, водач е Деян Петков, който е водач на партията в 15-ти МИР- Плевен. За БТА той посочи, че е роден и израснал в Плевен. Завършил е езиковата гимназия в града, след което се е дипломирал като бакалавър по „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Занимава се с програмиране. Бил е депутат в 47-о Народно събрание.

18. Коалиция "ГЕРБ-СДС" регистрира пълна листа от 16 депутати  в РИК-Велико Търново. Водач отново е бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов, който я оглавява за седми път. Той е магистър по медицина и по обществено здраве, по здравен мениджмънт, и финанси, съобщиха от пресцентъра на партията. От 2004 г. до 2006 г. е лекар-ординатор в Спешно отделение – Шокова зала към ЦСМП – София. От 2006 г. до 2011 г. е завеждащ Учебна дейност на Катедрата по хирургия в Медицински университет – София. През 2013 г. става изпълнителен директор на УМБАЛ “Александровска” в София. Член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Проф. Костадин Ангелов е водач и на листата на коалицията за Варненския избирателен район, казаха от коалицията.

19. Листа от петима кандидати за народни представители регистрира ПП“Атака“ в РИК- Велико Търново. Водач на листата е Атанас Куртев. Той е роден на 9 септември 1946 г. От 1977 г. е преподавател по пиано в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Има над 950 сценични изяви, от тях над сто като солист на симфонични оркестри в България и в 18 европейски страни. Инициатор е за създаването на Шопеново общество в България (2002), основател е на Скрябиново и Рахманиново дружество (2010). Един от основателите на годишната награда „Златна муза“ – за популяризиране на руската култура в България, става ясно от информация на отдел „Справочна“ в БТА.

20. Листа с петима кандидати регистрира ПП „Народна партия истината и само истината“ в РИК-Велико Търново. Водач на листата е Бахредин Салиев. Той е родом от село Майско, Община Елена. Живее със семейството си в Германия и е собственик на малка транспортна фирма, съобщиха от партията.

21. Листа от трима кандидати регистрира ПП „Пряка демокраия“ в РИК-Велико Търново. Водач е Димитър Дончев, който беше водач на партията в предсрочните парламентарни избори през юни тази година.

22. Коалиция „Свободни избиратели“ регистрира листа с петима кандидати за депутати в РИК-Велико Търново. Водач на листата е Стефан Софиянски, който е и водач на листата за 8 -ми МИР-Добрич. Той е основател на партия Съюз на свободните демократи, съставна част от коалицията. Бил е служебен премиер през 1997 година и бивш кмет на София от 1995 до 2005 година.

23. Партия „България на труда и разума“ регистрира листа от двама кандидати за народни представители в РИК-Велико Търново. Водач на листата е Николай Николов.

24. Партия „Кой- Компетентност, отговорност, истина“ регистрира петима кандидати за народни представители в РИК-Велико Търново. Водач на листата е Стефан Сталев.

25. Коалиция „Русофили за България“ регистрира листа от 11 кандидати за народни представители в РИК-Велико Търново. Водач на листата е Асен Асенов.

26. Коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България“ регистрира листа от 15 кандидати за народни представители в РИК-Велико Търново. Водач на листата е адвокат Людмила Илиева, съобщиха от коалицията. Адвокат по професия. Тя е народен представител в 48-ия, 49-ия и 50-ия парламент, съобщиха от пресцентъра на коалицията. Била е член на Правната комисия и заместник-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Юрист по образование и адвокат от 2001 до 2022 г. През 2022 г. е назначена за Областен управител на Великотърновска област.

27. Партия „Български възход“ регистрира листа от петима кандидати за народни представители в РИК- Велико Търново. Водач на листата е Обрешко Нечев. Той е адвокат, занимава се трудово право, осигурително право, данъчно право (в областта на местните данъци и такси), митническо право, съобщиха от пресцентъра на партията. Бил е директор на Бюрото по труда във Велико Търново, съобщиха от партията.

28. Коалиция „БСП- Обединена левица“регистрира пълна листа от 16 кандидати за народни представители в РИК-Велико Търново. Водач на листата е областният председател на БСП във Велико Търново Марияна Бояджиева. Тя е историк по образование, била е народен представител в 42-ия 43-ия парламент. В периода 2005-2009 година е била заместник-областен управител на Велико Търново, дългогодишен общински съветник, съобщиха от коалицията.

Водачите на листи са потърсени за биографични данни. До този час някои от тях не са ги предоставили.

/ТНП/

news.modal.header

news.modal.text

Към 12:20 на 27.09.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация