Кандидатски листи - водачи - Русе

site.btaКои са водачите на листи в 19 МИР - Русе

Кои са водачите на листи в 19 МИР - Русе
Кои са водачите на листи в 19 МИР - Русе
Снимка: Архив/кореспондент на БТА в Русе Бисер Тодоров

В Русенско общо 205 кандидати за депутати, издигнати от 27 партии и коалиции, ще се борят за седем места в 51-вото Народно събрание. Това съобщи за БТА председателят на Районната избирателна комисия (РИК) в Русе Милена Хинкова. Парламентарните избори ще се произведат на 27 октомври 2024 година.

Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:

1. Водач на листата на партия "Демократи за отговорност, свобода и толерантност - ДОСТ", която се състои от четирима кандидати за народни представители, е Зеки Исмаил. Той съобщи за БТА, че е на 48 години. Основното си образование завършва в село Смирненски, а средното си образование в Шумен. Исмаил учи последна година във Военната академия "Г. С. Раковски" в София, специалност "Национална сигурност и отбрана". Занимава се със собствен бизнес. 

2. Водач на листата на партия "Глас народен", която се състои от трима кандидати за народни представители, е Михаил Русинов. Той е на 32 години и роден в Русе, съобщи за БТА Русинов. Завършва средно специално образование в професионалната гимназия по електротехника и електроника в крайдунавския град със специалност "Компютърна техника и технологии". Работи като заварчик. Русинов е представител на партия "Глас народен" за област Русе. 

4. Водач на листата на партия "Величие", която се състои от девет кандидати за народни представители, е Валентин Кръстев. Той каза за БТА, че е от Русе и е на 47 години. Завършил е Икономическия университет във Варна - бакалавър по специалност "Икономика на индустрията". Магистър е от Стопанската академия в Свищов по специалност "Финансов мениджмънт". Работил е в банковата и обслужващата сфера в България и в чужбина. Бивш национален състезател по карате киокушин. Двукратен вицеевропейски шампион за мъже. Сега работи във финансовата сфера. 

5. Водач на листата на партия "Булгари", която се състои от трима кандидати за народни представители, е Николай Неклеевич. Той каза за БТА, че е на 60 години и е учил "Руска филология" в Софийския университет. След 1989 година Никлеевич работи в частния сектор. Собственик е на фирма за производство на бои, а след 2000 година и на телевизия "Комерсиал ТВ" и "Левски ТВ". Притежава международен опит в областта на търговското представителство и консултантските услуги в сферата на информационните технологии. 

6. Водач на листата на коалиция "Моя страна България", която се състои от седем кандидати за народни представители, е Стелиян Стефанов. Той каза за БТА, че е на 47 години. Стефанов е докторант, магистър и бакалавър по икономика. Бил е изпълнителен директор на "Хлебна мая" - Русе, в периода 2005-2009 година. След това е управител на застрахователна компания "Български имоти" - офис Русе, до 2012 г., а от тогава до сега е управител на дружество за финансови и застрахователни дейности. 

7. Водач на листата на партия "Има такъв народ", която се състои от 13 кандидати за народни представители, е Драгомир Петров. Той е на 52 години. От партията съобщиха, че от 1996 г. е главен сценарист на "Каналето", "Хъшове" и "Шоуто на Слави". Участвал е в реализацията на редица телевизионни формати като "Сървайвър", "Мюзик Айдъл", "Гласът на България", "България търси талант", "Бягство към победата". От 2020 г. е един от водещите на "Шоуто на сценаристите" по телевизия 7/8. Депутат е в 45-ото, в 49-ото и в 50-ото Народно събрание.

8. Водач на листата на коалиция "Движение за права и свободи - Ново начало", която се състои от 14 кандидати за народни представители, е Атидже Алиева-Вели. От коалицията съобщиха, че тя е била член на Европейския парламент от ДПС/Обнови Европа за мандат 2019-2024 година. Народен представител е в 50-ото Народно събрание. Голяма част от трудовата й кариера преминава в Държавен фонд "Земеделие". В периода 2007-2013 г. последователно заема длъжности от експерт до началник отдел. От края на 2013 г. до 2019 г. е заместник-изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие". Има магистърска степен "Публична администрация" със специализация "Държавна администрация" от Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в София, магистърска степен "Индустриални биотехнологии" от Софийския университет и бакалавърска степен по биотехнологии от същия университет. През 2023 г. успешно защитава дисертация в Аграрен университет-Пловдив, и придобива научна степен "Доктор". Преминала е редица обучения във Франция, Литва, Австрия, Италия, Испания, както и към Държавния департамент на САЩ. 

9. Водач на листата на партия "Бригада", която се състои само от един кандидат за народен представител, е Елвира Йорданова

10. Водач на листата на партия "Партия на Зелените", която се състои само от един кандидат за народен представител, е Людмила Велинова. Тя съобщи за БТА, че е родена в град Перник. Завършва Колеж по предприемачество и мениджмънт в София и висше образование по специалност "Финанси" в Нов български университет. Има дългогодишен стаж в банковата сфера и политиката.

11. Водач на листата на партия "Правото", която се състои само от един кандидат за народен представител, е Гергана Колева. От партията съобщиха, че тя е на 23 години. Студентка е в Медицинска академия в София по специалност "Фармацевтика". Завършила е семестриално. Предстои й дипломиране. Работи в аптека. 

12. Водач на листата на партия "Възраждане", която се състои от 14 кандидати за народни представители, е Златан Златанов. Той каза за БТА, че е на 45 години. Завършил е "Право" в Русенския университет. Златанов е адвокат и председател на Адвокатската колегия в Русе. Депутат е в 48-ото, 49-ото и в 50-ото Народно събрание. 

13. Водач на листата на коалиция "Алианс за права и свободи", която се състои от девет кандидати за народни представители, е Рамадан Аталай. Той е роден на 12 април 1957 г. в разградското село Мъдрево, се съобщава на официалния сайт на Народното събрание. Депутат е от 38-ото до 50-ото Народно събрание (1997-2024). От 19 юни 2024 г. е независим народен представител в 50-ото Народно събрание. Първоначално листата на коалицията беше от 10 кандидати за депутати, но един от тях е подал заявление за оттегляне, което РИК удостовери със свое решение.

14. Водач на листата на партия "Български национален съюз "Нова демокрация", която се състои от осем кандидати за народни представители, е Мартин Николов. Той каза за БТА, че е на 38 години. Има средно техническо образование и е предприемач. Собственик на фирма за метални конструкции.

15. Водач на листата на партия "Български съюз за директна демокрация", която се състои от петима кандидати за народни представители, е Веселин Василев. Той каза за БТА, че е на 62 години и има собствен бизнес. По професия е химик-технолог. Работи в сферата на химико-фармацевтичната промишленост и производство на етерични и други масла. Притежател е на два патента.

16. Водач на листата на коалиция "Синя България", която се състои от петима кандидати за народни представители, е Атанас Енчев. Той е на 53 години. Енчев каза за БТА, че има висше икономическо образование - магистър е по "Стопанско управление" от Русенския университет. Той е предприемач с четиригодишен дипломатически опит в Службите за търговско-икономически въпроси на България в Косово и Република Северна Македония.

17. Водач на листата на партия "Морал единство чест", която се състои от 10 кандидати за народни представители, е Светлин Стоянов. Той каза за БТА, че е магистър по икономика от Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в София. Бил е депутат в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно събрание. Работил е като счетоводител, кредитен инспектор и валутен дилър в търговски банки, административен директор на компания, а също и офицер от НСО.

18. Водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС, която се състои от 14 кандидати за народни представители, е Николай Братованов. Той каза за БТА, че е роден в Русе и е на 46 години. Народен представител е от ГЕРБ-СДС в 50-ото Народно събрание. Братованов е завършил "Право" в Русенския университет през 2004 година. Работи като адвокат от 2005-а година и е част от Адвокатската колегия в Русе. Владее писмено и говоримо руски и английски език. Има начално ниво и по немски език.

19. Водач на листата на партия "Атака", която се състои от шестима кандидати за народни представители, е Деян Данчев.  Той каза за БТА, че е на 56 години и е от Русе. Завършил е Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков" в София със специалност "Инженер по експлоатация и ремонт на електрически локомотиви". Работил е 34 години в "БДЖ-Пътнически превози" като локомотивен машинист на електрически локомотиви. 

20. Водач на листата на партия "Народна партия истината и само истината", която се състои от седем кандидати за народни представители, е Венцислав Ангелов. Той е председател на партията. Ангелов каза за БТА, че е завършил средно образование в Средното милиционерско училище "Ф. Е. Дзерджински" в Пазарджик, посочи той за БТА. На 55 години е. Работил е в КАТ-Русе. Занимавал се е с частен бизнес, създател е на футболна школа. "Осъждан съм четири пъти за най-различни престъпления", допълва той. 

21. Водач на листата на партия "Пряка демокрация", която се състои от двама кандидати за народни представители, е Мирослав Станчев. Той каза за БТА, че е на 48 години и има средно техническо образование. Станчев добави, че има 30 години опит в търговията и производството, като понастоящем е управител на фирма за огради и врати. Той е бивш двукратен шампион на България по автомобилизъм, а в момента е част от отбора на ветераните по плуване в Русе.

22. Водач на листата на коалиция "Свободни избиратели", която се състои от 12 кандидати за народни представители, е Деян Недков. Той каза за БТА, че е на 43 години и е магистър инженер "Енергийни машинни съоръжения". Работи в сферата на застраховането, а от 2007-а година развива собствен бизнес на застрахователен брокер. Той е общински съветник втори мандат в Общински съвет - Русе, и е областен координатор на Съюза на свободните демократи.

23. Водач на листата на партия "България на труда и разума", която се състои от трима кандидати за народни представители, е Веселин Атанасов. Той каза за БТА, че е на 51 години. Завършил е висше образование със специалност "Финанси и кредит" в Стопанската академия в Свищов. Има фирма за производство на мебели. 

24. Водач на листата на партия "КОЙ - Компетентност, отговорност, истина", която се състои от петима кандидати за народни представители, е Стефан Сталев.  Той каза за БТА, че е на 56 години. Адвокат е от 26 години в Софийската адвокатска колегия. Магистър е по специалност "Право" в Нов български университет. Занимава се с политика и обществена дейност от 1991 година. Сталев е от гражданската квота на партията. 

25. Водач на листата на коалиция "Русофили за България", която се състои от 14 кандидати за народни представители, е Иво Иванов. Той каза за БТА, че работи в сферата на транспорта и логистиката. На 50 години е. Има средно специално образование от СПТУ по автотранспорт "Дянко Стефанов" в Русе.

26. Водач на листата на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България", която се състои от 14 кандидати за народни представители, е Мартин Димитров. Той каза за БТА, че е икономист и доктор по финанси, като и активен законодател. На 47 години е. Владее английски и френски език. Депутат е от коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България" в 50-ото Народно събрание. Бил е народен представител в предишни осем парламента.

27. Водач на листата на партия "Български възход", която се състои от седем кандидати за народни представители, е Мирослава Йонкова

28. Водач на листата на коалиция "БСП - Обединена левица", която се състои от 14 кандидати за народни представители, е Иван Иванов. Той е доктор по история и доктор на науките по управление на информационни процеси, казаха за БТА от БСП в Русе. Има юридически опит като юрисконсулт и адвокат, както и административен като общински съветник. Иванов е депутат в 50-ото Народно събрание. Бил е народен представител и в предишни осем парламента. Иванов е бил и министър на земеделието в правителството на Кирил Петков. 

Водачите на листи са потърсени за биографични данни. До този час някои от тях не са ги предоставили. 

/РЗ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 10:32 на 27.09.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация