site.btaПърво заседание на новата комисия по инфекциозни болести в Република Северна Македония

Първо заседание на новата комисия по инфекциозни болести в Република Северна Македония
Първо заседание на новата комисия по инфекциозни болести в Република Северна Македония

SK 08:40:31 01-02-2022
NC0837SK.002
Северна Македония - инфекциозни болести - КОВИД-19

Първо заседание на новата комисия по инфекциозни болести в Република Северна Македония


Скопие, 1 февруари /Кор. на БТА Маринела Величкова/
Комисията по инфекциозни болести в Република Северна Македония ще проведе първото си заседание в новия си състав днес. Здравният министър Беким Сали не каза колко членове ще бъдат част от комисията, но добави, че повечето експерти са отговорили положително на поканата.
Министърът на здравеопазването Беким Сали привлече внимание със статуса си във Фейсбук, с който изпрати публична покана до лекари, които са активни в социалните мрежи да се включат в комисията по заразни болести. Един от тях- проф. Никола Пановски, пред македонската телевизия Телма оцени като неуместен начина на покана, като каза, че основното му условие, за да бъде част от комисията е да бъде премахат зеленият сертификат.
"Няма протокол или начин да се обърнете към някого, за да съберете експерти, които да се изправят срещу пандемията", каза министър Беким Сали.
По думите му има положителни отговори за включване в комисията от много експерти.
"Това не е период за дискусии, молби или други средства за покани. Сега е моментът да запретнем ръкави и да се изправим срещу пандемията", каза Сали, цитиран от македонските медии.
По отношение на епидемиологичната ситуация той каза, че не се предвиждат нови мерки, но не се предвижда и премахването на сертификатите за ваксинация като условие за посещение на кафенета и ресторанти.
През последните десет дни броят на заразените с КОВИД-19 в Република Северна Македония се е увеличил и в момента е над 13 500.
/НЧ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 16:53 на 21.10.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация