Пресконференция на тема: „На кого служи манипулацията за качеството на българското сирене?“

Сдруженията на млекопреработвателите са 100% „за“ решаване и изясняване на обективната истина в интерес на българския потребител. Как и кой може да взема официални проби от българско сирене и кашкавал и да обявява резултатите? Как се спазват  изискванията на българското и европейско законодателство за производството и състава на млечните продукти от българските предприятия?

След петгодишна работа българското сирене получи най-голямото признание – защитено наименование за произход и само след един месец фирми, сертифицирани за производството му, бяха злепоставени. Тежката икономическа ситуация, стагнацията на пазара на млечни продукти допълнително бе подсилена с необосновано и целенасочено компрометиране на българското производство. Кой плаши ненужно българския потребител?

Участници: 

Димитър Зоров, председател на УС на Асоциация на млекопреработвателите в България (АМВ);
Владислав Михайлов, председател на УС на Национална асоциация на млекопреработвателите (НАМБ);
Пламен Ангелов, представител на Българска асоциация на млекопреработвателите (БАМ) и на Асоциацията на мандра "Давидово";
Албена Йорданова, маркетинг директор на „Милки Груп Био“;
Юлия Маджарова, управител млекопреработвателно предприятие "Димитър Маджаров-2".
На пресконференцията ще присъства и ръководството на БАБХ: д-р Светлозар Патарински, изп. директор на БАБХ, и д-р Галя Викьова – зам.-изпълнителен директор на БАБХ.

Към 21:33 на 24.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация