site.btaЛандо Норис постигна най-добър резултат във втората тренировка в Сингапур

Ландо Норис постигна най-добър резултат във втората тренировка в Сингапур
Ландо Норис постигна най-добър резултат във втората тренировка в Сингапур
Ландо Норис / снимка: АП/Vincent Thian

Пилотът на МакЛарън Ландо Норис постигна най-добрия резултат във втората тренировка преди Гран при на Сингапур, което се явява 18-и кръг за сезона във Формула 1.

Британецът спря хронометрите на 1:30.727 минути в най-бързата си обиколка на пистата "Марина Бей". По-рано през деня в първата тренировка Норис остана на втора позиция зад пилота на Ферари Шарл Льоклер.

Сега монегасецът бе този, който отстъпи на втората позиция. Льоклер бе по-бавен със само 0.058 секунди. Трето време записа другият пилот на Ферари - Карлос Сайнс-младши. Испанецът завърши на 0.629 секунди от Норис.

Японецът Юки Цунода с РБ показа, че петото му място в първата тренировка не е било случайно и се нареди на четвърта позиция във втората с пасив от 0.741 секунди спрямо Ландо Торис. Цунода изпревари с едва 6 хилядни от секундата Оскар Пиастри (МакЛарън/Австралия), с 10 хилядни съотборника си Даниел Рикардо (Австралия) и с 20 хилядни Джордж Ръсел (Мерцедес/Великобритания).

Тренировката се оказа проблемна за световния шампион и лидер в класирането Макс Ферстапен (Ред Бул/Нидерландия), който остана на едва 15-а позиция с време, което бе с почти 1.3 секунди по-бавно от това на Ландо Норис.

Втората тренировка се проведе на изкуствено осветление, докато първата бе още в светлата част на деня. В събота е третата тренировка от 12:30 часа, а в 16:00 часа българско време започва квалификацията.

 

/ГК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 12:41 на 27.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация