site.btaАл-Хилал елиминира Манчестър Сити след продължения на Световното клубно първенство по футбол

Ал-Хилал елиминира Манчестър Сити след продължения на Световното клубно първенство по футбол
Ал-Хилал елиминира Манчестър Сити след продължения на Световното клубно първенство по футбол
снимка: АР, John Raoux

Ал-Хилал елиминира Манчестър Сити в 1/8-финалите на Световното клубно първенство по футбол. Футболистите водени от Симоне Индзаги се наложиха с 4:3 след продължения. Преди това Флуминензе отстрани Интер след 2:0.

Сити поведе в 9-ата минута с гол на Бернардо Силва и през първото полувреме имаше пълен контрол над събитията на терена, като момчетата на Пеп Гуардиола пропуснаха още няколко отлични възможности. 

Втората част обаче Ал-Хилал направи обрат с попадения на Маркуш Леонардо в 47-ата и Малком в 52-рата минута. 

Само 180 секунди по-късно Ерлинг Холанд изравни резултата след меле в наказателното поле на противника. До края на редовните 90 минути до нов гол не се стигна и следваха продължения.

Ал-Хилал отново дръпна напред след точен удар Калиду Кулибали в 94-тата минута, като асистенцията бе на Рубен Невеш. В 104-тата минута Фил Фоудън се възползва от извеждащо подаване на Райън Шерки и направи 3:3. Победният гол за Ал-Хилал падна в 113-тата минута, а негов автор бе отново Маркуш Леонардо, който се разписа от непосредствена близост.

Флуминензе също продължава на 1/4-финалите в турнира, след като спечели с 2:0 срещу Интер. Още в 3-ата минута Херман Кано откри резултата, а в добавеното време на срещата Еркулес оформи крайния резултат.

/БД/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 09:37 на 06.07.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация