site.btaМениджърът на Саутхямптън Иван Юрич изтъкна разликата във физическо отношение между Чемпиъншип и Висшата лига

Мениджърът на Саутхямптън Иван Юрич изтъкна разликата във физическо отношение между Чемпиъншип и Висшата лига
Мениджърът на Саутхямптън Иван Юрич изтъкна разликата във физическо отношение между Чемпиъншип и Висшата лига
снимка: Bradley Collyer/PA via AP

Разликата във физическо отношение между английската футболна Висша лига и втора дивизия - Чемпиъншип е изиграла голяма роля за трудностите на новаците в елита, смята мениджърът на Саутхямптън Иван Юрич, след като тимът претърпя най-ранното отпадане от Висшата лига в историята.

Саутхямптън загуби гостуването си на Тотнъм с 1:3 в неделя, потвърждавайки елиминацията си от елита седем кръга преди края.

Ипсуич и Лестър са другите два отбора, които спечелиха промоция от Чемпиъншип за Висшата лига през миналия сезон, но също са на границата от отпадане, а 17-ият Уулвърхямптън има 12 точки аванс над Зоната на изпадащите.

"Това, което забелязвам най-много през тези три или четири месеца, откакто съм тук, е напълно различната физика между нас и останалите отбори във Висшата лига", коментира Юрич, който се присъедини към Саутхямптън през декември след слабия старт на тима в началото сезона.

"Мисля, че същото се случи с Лестър и Ипсуич. Разликата във физическо отношение между Чемпиъншип и Висшата лига. Те са физически по-силни, по-бързи и това е огромната разлика", добави той.

Иван Юрич, чийто договор със Саутхямптън е до края на сезон 2025/2026, заяви още, че е готов да помогне на клуба по пътя обратно към елитната дивизия, ако е възможно.

"Наистина е хубаво да си треньор във Висшата лига. Ако съм изминал дългия път, за да се върна тук, то аз съм готов", увери бившият треньор на Дженоа, Торино и Рома и допълни:

"След това трябва да видим какви са плановете на клуба, идеите, какво мислят те, какво мисля аз и дали можем да го направим или не."

/КМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 05:53 на 08.04.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация