site.btaДжесика Пегула се класира за финала на турнира в Чарлстън, ще играе за титлата със София Кенин

Джесика Пегула се класира за финала на турнира в Чарлстън, ще играе за титлата със София Кенин
Джесика Пегула се класира за финала на турнира в Чарлстън, ще играе за титлата със София Кенин
Снимка: AP Photo/Marta Lavandier

Водачката в основната схема на турнира по тенис Credit One в Чарлстън Джесика Пегула се класира за първия си финал в Южна Каролина, след като се наложи над Екатерина Александрова (Русия) в три сета -  6:2, 2:6, 7:5.

Американката, която в последните две години все спираше пътя си на полуфинал, сега намери сили да се върне в мача след изоставане от пробив и да вземе успеха. Срещата продължи 2 часа и 20 минути, а балансът между двете е две на две победи в четири мача.

"И в миналото беше същата работа, когато сме играли с нея“, каза Пегула след победата. "Изиграх добър първи сет, тя се върна във втория и след това, обикновено, имам склонност да губя третия. Толкова се радвам, че успях да обърна този сценарий днес".

Пегула започна отлично, стремейки се да вземе четвърта титла в Тура. Тя спечели първите пет гейма и сякаш нещата вървяха към бърз успех. Александрова обаче показа характер основно във втората част, когато с два превъзходни бекхенда отказа американката от подаването си и проби от пети опит за 4:2. Още един сходен гейм накрая на втория сет и 6:2 за Александрова означаваше, че срещата ще се реши в трети сет.

Но след като измъкна успеха в истинска въртележка от пробиви – седем от 12 гейма в третия сет, победителката научи, че ще се изправи срещу друга американка София Кенин на финала. Шампионката от Откритото първенство на Австралия от 2020-а Кенин се класира с малко усилия, тъй като друга американка, номер 8 в схемата Аманда Анисимова , се отказа заради контузия на дясното бедро. Кенин водеше с 5:2 в първия сет, когато Анисимова спря играта след консултация с треньора си и лекаря.

/АВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 08:59 на 07.04.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация