site.btaЛоик Меяр спечели гигантския слалом в Сън Вали, Одермат остана втори и заслужи малкия Кристален глобус в дисциплината

Лоик Меяр спечели гигантския слалом в Сън Вали, Одермат остана втори и заслужи малкия Кристален глобус в дисциплината
Лоик Меяр спечели гигантския слалом в Сън Вали, Одермат остана втори и заслужи малкия Кристален глобус в дисциплината
AP, Switzerland's Loic Meillard skis during a men's giant slalom run at the World Cup Finals Wednesday, March 26, 2025, in Sun Valley, Idaho. (AP Photo/Robert F. Bukaty)

Лоик Меяр спечели гигантския слалом за мъже в американския зимен център Сън Вали, Айдахо във финалния етап за сезона от Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

Швейцарецът бе най-бърз след първия манш и успя да задържи аванса си след второто спускане с общо време 2:15.21 минути. Победата е седма в кариерата на Меяр и осми подиум за него този сезон.

Втори остана водачът в генералното класиране Марко Одермат от Швейцария, който бе шести след първия манш, но успя да навакса във втория и да се качи на подиума с изоставане от 0.95 секунди след победителя.

Призовата тройка допълни норвежецът Хенрик Кристоферсен на 1.14 секунда след Меяр.

С второто си място в Сън Вали Марко Одермат узакони крайната си победа за малкия Кристален глобус в дисциплината. Швейцарецът завърши първи с 580 точки, следван от Хенрик Кристоферсен с 454 точки и Лоик Меяр с 434 точки. 

Марко Одермат отдавна си осигури големия Кристален глобус, който ще получи утре след последния старт за сезона на слалом. Одермат води в генералното класиране с 1721 точки, следван от Кристоферсен с 1066 и Меяр с 1031. 

 

/МД/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:38 на 29.03.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация