site.btaПламена Миткова се класира четвърта на световното първенство по лека атлетика в зала, но се контузи

Пламена Миткова се класира четвърта на световното първенство по лека атлетика в зала, но се контузи
Пламена Миткова се класира четвърта на световното първенство по лека атлетика в зала, но се контузи
Упастието на Пламена Миткована световното първенство по лека атлетика в Нанцзин завърши с контузия / снимка: АП/Vincent Thian

Пламена Миткова се класира четвърта в скока на дължина при жените на световното първенство по лека атлетика в зала в китайския град Нанцзин.

20-годишната българка постигна 6,63 метра в единствения си успешен опит в състезанието, но при последния си опит се контузи и бе изнесена от пясъчника с помощта на количка.

Миткова направи два фаула в първите си два опита, но в третия се събра и преодоля 6,63 метра - толкова, колкото постигна и на европейското първенство в зала в Апелдоорн в началото на месеца.

Последва нов фаул за българката, като след четвъртия опит тя показа, ще има болки. Вероятно по тази причина тя пропусна петия опит, но реши да скача в шестия в опит да влезе сред медалистките, но вместо това се контузи.

Шампионка стана американката Клеър Брайънт с лично постижение от 6,96 метра. Втора с 6,83 метра е Анник Келин от Швейцария, а трета с 6,72 метра се класира Фатима Диаме от Испания.

Пламена Миткова бе единствената българка, участвала във финал на първенството в Нанцзин.

/ГК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 19:44 на 24.03.2025 Новините от днес

Перспективите за задълбочаване на политическия диалог и икономическите връзки между България и Словакия бяха основна тема на срещата на председателя на Народното събрание Наталия Киселова със словашкия външен министър Юрай Бланар

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация