site.bta"Не успяхме да уцелим правилните ски", обясни Алберт Попов 18-ото си място в слалома в Заалбах

"Не успяхме да уцелим правилните ски", обясни Алберт Попов 18-ото си място в слалома в Заалбах
"Не успяхме да уцелим правилните ски", обясни Алберт Попов 18-ото си място в слалома в Заалбах
снимка: AP Photo/Marco Trovati

Българският скиор-алпиец Алберт Попов остана на 18-о място в любимата си дисциплина слалом днес на Световното първенство по ски, което се провежда в австрийския зимен център Заалбах. След края на състезанието Попов отговори на въпроси на медиите, като първият беше дали е бесен заради лошия резултат и как би го обяснил.

"Не съм бесен. Днес истински се почувствах изгубен откъм материала. Не успяхме да нацелим правилните ски. В първия манш карах със ски, които не ми даваха достатъчно, не бяха толкова заострени. През втория направихме обратното – взехме по-заострени ски с цел да сме по-добре от първия. Но те пък твърде много държаха. Така че бих казал, че от две спускания – и в двете не успяхме така да реализираме карането, което мога.

"Три пъти съм карал в Заалбах, три пъти оставам леко разочарован. Явно не е моята писта. Трябва да го преглътна, да гледам напред и да се фокусирам върху следващите стартове".

Попитан дали е останал изненадан от новия световен шампион в слалома Лоик Меяр, той отговори: "Ами не. Бих казал, че той е най-константият човек в слалома и не само. Заслужава го и като цяло е един от най-добрите".

Следващият въпрос беше какво предстои на Попов и той обясни: "Сега като цяло ще имам лека почивка и тренировки, може би на Банско, може би в Кранска гора, все още не сме решили. Първото, което предстои, е 12-13 часа в буса по пътя. Искам да кажа на българските фенове да са търпеливи, да продължават да стискат палци. Силно вярвам, че все още имаме три старта до края на сезона и е много възможно, да постигнем нещо. Аз ще направя каквото мога, вярвам си, пък да стане каквото ще", завърши Попов.

 

/АВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 22:26 на 19.02.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация