site.btaПаолини, Кийс и Свитолина достигнаха до третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис

Паолини, Кийс и Свитолина достигнаха до третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис
Паолини, Кийс и Свитолина достигнаха до третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис
Джазмин Паолини, снимка: AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Двукратната финалистка от турнирите от Големия шлем и четвърта поставена Джазмин Паолини (Италия) се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис при жените.

Паолини се наложи над Рената Сарасуа (Мексико) с 6:2, 6:3 за 77 минути на корта.

Следващата й съперничка ще бъде Елина Свитолина (Украйна), която елиминира Карълайн Долхайд (САЩ) с 6:1, 6:4.

19-ата в схемата Мадисън Кийс също продължава в следващия етап след труден успех срещу румънската квалификантка Елена-Габриела Русе със 7:6 (1), 2:6, 7:5 за 2:30 часа.

Кийс наниза 37 печеливши удара и направи 44 непредизвикани грешки. Въпреки това, най-важният брой в третия сет бяха нейните спечелени точки от втори сервис: от 40% в първия и 20% във втория, тя достигна до 80% в решаващата част.

В третия кръг американката излиза срещу нейната приятелка и 10-а в схемата Даниел Колинс (САЩ), която се справи трудно с представителката на домакините Дестъни Аява със 7:6(4), 4:6, 6:2 за 2:25 часа.

Кийс води с 2:1 победи срещу Колинс. Последната им среща беше на миналогодишния финал в Страсбург, който Кийс спечели с 6:1, 6:2, но преди това двете си размениха по един успех на твърди кортове.

Рускинята Вероника Кудерметова победи 22-ата в схемата Кейти Боултър (Великобритания) със 7:6(3), 2:6, 6:2 и също достигна до третия кръг.

/ИК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 19:08 на 16.01.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация