site.btaИзвестни български спортисти ще бъдат сред официалните гости на церемонията "Спортист на годината" в Сандански

Известни български спортисти ще бъдат сред официалните гости на церемонията "Спортист на годината" в Сандански
Известни български спортисти ще бъдат сред официалните гости на церемонията "Спортист на годината" в Сандански
БТА, Сандански (22 март 2024) Община Сандански.Снимка: БТА (ПБ)

Известни български спортисти ще бъдат сред официалните гости на церемонията "Спортист на годината" в Сандански, съобщават от общинската администрация. На тържеството се очаква да присъстват Димитър Пенев–една от най-емблематичните личности в родния спорт, извел националния ни отбор по футбол до полуфиналите на Световното първенство в САЩ през 1994 г., Петър Стойчев – световен шампион по плуване в открити води и носител на световната купа по плувен маратон 11 поредни години.

Сред гостите на церемонията ще бъдат още двукратният олимпийски шампион Армен Назарян, Цветелина Кирилова – национална рекордьорка на 1000 метра в зала и полуфиналистка на 400 метра с препятствия на Олимпийски игри и Световно първенство, едно от златните момичета на българската художествена гимнастика Невяна Владинова, Симеон Щерев – носител на бронзов олимпийски медал от Сеул 1988 г. и Станислава Петрова – световна и европейска шампионка по бокс. 

Класацията "Спортист на годината", в която спортистите от общината получават признание за труда и постиженията си, ще се проведе в Спортната зала на Сандански на 20 януари, понеделник, от 18:00 ч. От администрацията уточняват, че право на своя номинация имат всички спортни клубове в общината, които развиват активна спортно-състезателна дейност.

В рамките на събитието "Спортист на годината" ще бъдат отличени треньор и отбор на годината. Носители на приза миналата година бяха Петър Мицин, избран за спортист на годината и Николай Вакареев, отличен за треньор на 2023 година. 

 

/МД/

news.modal.header

news.modal.text

Към 12:55 на 16.01.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация