site.btaЦСКА потвърди раздялата с още двама футболисти: Християн Петров премина в Хееренвеен, Тобиас Хайнц разтрогна договора си с клуба

ЦСКА потвърди раздялата с още двама футболисти: Християн Петров премина в Хееренвеен, Тобиас Хайнц разтрогна договора си с клуба
ЦСКА потвърди раздялата с още двама футболисти: Християн Петров премина в Хееренвеен, Тобиас Хайнц разтрогна договора си с клуба
Снимка: Благой Кирилов/БТА

ЦСКА официално се споразумя за трансфера на Християн Петров в нидерландския Хееренвеен, чиито настоящ треньор е бившият голмайстор на Арсенал и Манчестър Юнайтед Робин ван Перси, потвърдиха от "червения" клуб.

Младият защитник преминава в Хееренвеен след успешни преговори, като параметрите по контракта остават конфиденциални, а ЦСКА ще получи 20% от негов бъдещ трансфер. За червените Петров изигра 80 мача и 2 гола.

"Благодарим на Християн за отдадеността, професионализма и приноса му към ЦСКА. Пожелаваме му здраве, много успехи в новия етап от кариерата му. Вярваме, че ще продължи да се развива и ще прослави българския футбол на международната сцена!", написаха от клуба.

ЦСКА се договори за прекратяване на контракта с Тобиас Хайнц по взаимно съгласие. Норвежкият полузащитник пристигна при армейците през зимата на 2023 г. и записа редица впечатляващи двубои, в някои от които реализира и решаващи попадения. Като цяло активът му с червения екип е 62 мача и 9 гола за първенство, 7 мача и 1 гол за Купата на България и 2 мача на международната сцена. Феновете ще запомнят брилянтната му техника, поглед върху играта и головия му нюх.

"ЦСКА изказва искрена благодарност на Тобиас Хайнц за положените усилия, футболния му принос и страхотните мигове, които донесе на цялата армейска общност. Желаем му здраве и много бъдещи успехи в кариерата!", се казва в съобщението на клуба.

По-рано голмайсторът на ЦСКА през есенния полусезон Годиун Коялипу осъществи трансфер във френския Ланс.

/МД/

news.modal.header

news.modal.text

Към 23:58 на 09.01.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация