site.btaРадослав Янков със седмо място в паралелния гигантски слалом в Кортина д'Ампецо

Радослав Янков със седмо място в паралелния гигантски слалом в Кортина д'Ампецо
Радослав Янков със седмо място в паралелния гигантски слалом в Кортина д'Ампецо
Радослав Янков / снимка: БТА/Красимир Николов (ЕД)

Радослав Янков завърши на седмо място в състезанието по паралелен гигантски слалом от Световната купа по сноуборд в италианския курорт Кортина д'Ампецо.

Българинът достигна до четвъртфиналите, в които обаче бе изпреварен с едва 0.17 секунди от италианеца Даниеле Багоца. Преди това Янков победи в първия кръг на директните елиминации трикратния носител на Големия кристален глобус Андреас Промегер от Австрия.

34-годишният Янков имаше отлични шансове да се справи и с Багоца на четвъртфиналите, но във финалните метри на трасето италианецът бе малко по-бърз. 

Именно Багоца стигна и до крайния успех. В полуфиналите той преодоля с фотофиниш австриеца Александър Пайер, а в изцяло италиански финал се наложи с 0.13 секунди пред Аарон Марк.

В двубоя за бронза Пайер победи друг австриец - Фабиан Обман, с разлика от 0.28 секунди.

В класирането за Световната купа в паралелния гигантски слалом начело с 219 точки е словенецът Тим Мастнак. Втори със 194 точки е южнокореецът Санкюм Ким, а на още три точки зад него е италианецът Едвин Корати. 

Радослав Янков е четвърти със 176 точки, като българинът се изкачи с две места в подреждането с доброто си представяне в днешния ден. Победителят Багоца е шести със 158 точки.

Тервел Замфиров, който не успя да премине квалификациите, е на 29-о място с 22 точки.

В генералното класиране Мастнак отново е първи с 319 точки, следван от Багоца с 303 и италианеца Маурицио Бормолини с 266. Янков е на седмо място с 202 точки, докато Замфиров е на 34-та позиция с 22 точки.

Следващият старт от Световната купа е на 21 декември в Давос, Швейцария.

 

/ГК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 22:51 на 14.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация