site.btaОБНОВЕНА Дениз Данев завърши десети на световното първенство по вдигане на тежести в Манама

Дениз Данев завърши десети на световното първенство по вдигане на тежести в Манама
Дениз Данев завърши десети на световното първенство по вдигане на тежести в Манама
снимка: Благой Кирилов/БТА (БТ)

Българският представител в категория до 61 килограма при мъжете Дениз Данев завърши десети с двубой от 245 килограма на световното първенство по вдигане на тежести в Манама, Бахрейн.

21-годишният Данев се нареди четвърти в група "В", но след многото нули в група "А", където вдигаха десет души, успя да пробие сред десетимата най-добри. Българинът направи пет успешни опита - два в изхвърлянето на 100 и 105 килограма и три в изтласкването - на 130, 135 и 140 килограма. Той не успя единствено при третия си опит в първото движение, който бе на 110 килограма.

Шампион стана Пак Мьон Джин от КНДР, който записа двубой от 305 килограма. Той бе първи и в двете движения със 132 килограма в изхвърлянето и 173 в изтласкването. Сребърният медал е за Бин Мохамад Аник от Малайзия с двубой от 296 килограма (130+166), докато с бронза се окичи Тран Ан Нгуен от Виетнам, събрал 291 килограма. 

Най-силен резултат в група "В" регистрира Гарник Чолакян от Армения, който завърши с двубой от 280 килограма. Чолакян направи три успешни опита в изхвърлянето, от които най-силният бе на 130 килограма. В изтласкването той се справи със стартовата си заявка от 150 килограма, но след това направи два неуспешни опита на 155 килограма.

Крайно класиране в категория до 61 килограма при мъжете на световното първенство по вдигане на тежести в Манама: 
1. Пак Мьон Джин (КНДР) - 305 килограма (132+173)
2. Бин Мохамад Аник (Малайзия) - 296 килограма (130+166)
3. Тран Ан Нгуен (Виетнам) - 291 килограма (131+160)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
10. ДЕНИЗ ДАНЕВ (БЪЛГАРИЯ) - 245 килограма (105+140)

/ГК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:49 на 03.02.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация