site.btaНад 660 състезатели ще участват на международния турнир по фехтовка "Купа Свечников" в София

Над 660 състезатели ще участват на международния турнир по фехтовка "Купа Свечников" в София
Над 660 състезатели ще участват на международния турнир по фехтовка "Купа Свечников" в София
Снимка: БТА/Архив

Над 660 състезатели ще участват на международния турнир по фехтовка "Купа Свечников" от 15 до 17 ноември в София, съобщиха от Българската федерация по фехтовка. Надпреварата със сабя ще се състои в зала "Асикс Арена" и е валидна за Европейската купа.

През годините състезанието се утвърди като едно от най-престижните във възрастови групи до 14 и до 17 години, а за медалите ще се борят представители на най-силните фехтовални нации. 

В тазгодишното издание на "Купа Свечников" ще участват 273 юноши и 239 девойки при кадетите до 17 години и 67 момчета и 88 момичета до 14 години. 

Организатори на турнира са клуб "Свечников", Българска фехтовална академия, Българска федерация по фехтовка и Министерство на младежта и спорта. Събитието се провежда в партньорство с Фондация "София - Европейска столица на спорта", минерална вода "Банкя", "Интерснак", "Делта груп" и "Диневи груп".

Очакват се изключително оспорвани срещи и добро представяне от българските сабльори и сабльорки. Преди броени дни първият отбор на България на сабя за кадети извоюва сребърните медали на турнира за Европейската купа в Истанбул. Николай-Томас Георгиев, Тервел Касабов, Никола Меицов и Димитър Тончев показаха отлична игра и сега са сред претендентите за отличията в "Асикс Арена". 

В края на състезанието по традиция ще бъде връчена награда за най-добре представил се български фехтовач.

В петък боевете при 14-годишните за "Купа Свечников" започват в 9:00 часа, а срещите от първите осмици стартират около 16:00 часа. Входът в "Асикс Арена" е свободен. В събота и неделя са състезанията индивидуално и отборно при 17-годишните.

/ДВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 06:50 на 23.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация