site.btaДобрин Гьонов и Андрей Петров се срещнаха с клубовете от Втора лига по повод проекта за преминаване на първенството към ПФЛ

Добрин Гьонов и Андрей Петров се срещнаха с клубовете от Втора лига по повод проекта за преминаване на първенството към ПФЛ
Добрин Гьонов и Андрей Петров се срещнаха с клубовете от Втора лига по повод проекта за преминаване на първенството към ПФЛ
Изпълнителният директор на БФС Андрей Петров и неговият заместник Добрин Гьонов говорят пред медиите

Изпълнителният директор на Българския футболен съюз Андрей Петров и заместник-изпълнителният директор Добрин Гьонов проведоха срещи с представители на Втора лига във връзка с проекта за отделянето на професионалния футбол от състава на централата.

Плановете за това бяха анонсирани на 7 октомври, когато идеята бе презентирана пред клубовете от елита, а в продължение на два дни - на 6 и на 7 ноември, бяха проведени и дискусии с отборите от долния ешалон. Проектът първо бе представен на среща в Национална футболна база "Бояна“ в сряда, след което Андрей Петров и Добрин Гьонов посетиха днес Велико Търново, където имаха възможност да се срещнат с още представители на тимовете във Втора лига.

"Искаме да дадем възможността на клубовете да създадат една по-гъвкава структура. Като оперативното ръководство за нас е важно професионалните клубове да се отделят и да имат собствено първенство, да го организират и да генерират по-големи приходи, а и резултати", коментира Андрей Петров след срещите.

"Клубовете се включиха активно в дискусията през тези два дни. Според нашата идея Българската професионална футболна лига трябва да поеме администрацията на първенството преди началото на сезон 2026/27. Срещите преминаха изключително добре и организирано. Виждам желанието за промяна и желанието за дискусия и общи действия, което е радващо. Процесът ще бъде консултиран с хора от Европейските лиги и световната организация на футболните лиги“, допълни Добрин Гьонов.

/АВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 20:36 на 07.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация