site.btaОБНОВЕНА Лия Каратанчева се класира за четвъртфиналите на сингъл и за полуфиналите на двойки на международния турнир по тенис за жени в Пазарджик

Лия Каратанчева се класира за четвъртфиналите на сингъл и за полуфиналите на двойки на международния турнир по тенис за жени в Пазарджик
Лия Каратанчева се класира за четвъртфиналите на сингъл и за полуфиналите на двойки на международния турнир по тенис за жени в Пазарджик
Снимка: БТА/Архив

Лия Каратанчева се класира за четвъртфиналите на сингъл и за полуфиналите на двойки на международния турнир на клей по тенис за жени в Пазарджик с награден фонд от 60 хиляди долара. Надпреварата от веригата на Световната  федерация по тенис (ITF) се провежда на кортовете на ТК "Фаворит". 

Участващата с "уайлд кард" Каратанчева елиминира поставената под номер 4 Екатерина Макарова (Русия) с 6:3, 4:6, 6:2 след 2:23 часа игра. 21-годишната българка на два пъти навакса пробив пасив в началото, след което с три поредни гейма спечели първия сет. Във втората част представителката на домакините стартира с брейк, но 164-ата в световната ранглиста Макарова реализира обрат с ключов пробив в десетия гейм. В решаващата трета част Каратанчева поведе с 5:1 и си осигури крайната победа.

С успеха тя заработи 1543 долара и 16 точки за световната ранглиста, в която заема 364-ата позиция. Следващата й съперничка утре ще бъде германската квалификантка Каролине Вернер, 572-а в класацията на УТА.

Друга българка Росица Денчева беше елиминирана във втория кръг от третата в схемата Ела Зайдел (Германия) с 3:6, 2:6.

В надпреварата на двойки четвъртите поставени Лия Каратанчева и Сапфо Сакелариди (Гърция) достигнаха полуфиналите след успех с 6:1, 6:3 над Андрея Присъкариу (Румъния) и Катерина Цигурова (Швейцария). 

Така за място на финала те ще играят в петък срещу номер 2 Ела Зайдел и Даря Семенистая (Латвия), които днес отстраниха българките Зиновия Ванева и Беатрис Спасова с категоричното 6:1, 6:0.

 

/ДВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 09:31 на 23.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация