site.btaОБНОВЕНА Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на турнира "Чалънджър" в Добрич

Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на турнира "Чалънджър" в Добрич
Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на турнира "Чалънджър" в Добрич
Димитър Кузманов / снимка: кореспондент на БТА в Добич Павлина Живкова (ЕВ)

Българският тенисист Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на турнира на клей от сериите "Чалънджър" в Добрич с награден фонд от 36 900 евро.

В двубой от втория кръг, който започна в сряда, но бе доигран днес заради спирането му заради дъжд, Кузманов надигра латвиеца Роберт Щромбахс със 7:6(3), 7:6(4).

И двамата играчи на корта показа почти перфектна успеваемост на свой сервис, като в мача има само два пробива. Те дойдоха последователно - във втория и в третия гейм на втория сет. През останалата част от мача имаше само една възможност за пробив пред един от двамата и тя бе пропусната.

Кузманов обаче показа много по-голяма концентрация в двата тайбрека. В първия той реализира три последователни точки, за да поведе с 5:2 и да го спечели със 7:3. Във втория поставеният под номер 9 в схемата българин поведе с 5:1 точки, Щромбахс намали до 4:5, но след това с два хубави сервиса българинът стигна до успеха.

На четвъртфиналите Кузманов ще срещне нидерландеца Йеле Селс.

За класирането си сред първите осем Димитър Кузманов ще вземе 8 точки за световната ранглиста и 1030 евро от наградния фонд.

Българските представители в турнира на двойки обаче приключиха участието си в Добрич.

В срещи от първия кръг поставените под номер 2 в схемата Антъни Генов и Александър Донски отстъпиха с 4:6, 2:6 пред французите Корентен Деноли и Лука Павлович. Георги Георгиев и Виктор Киров пък загубиха с 3:6, 3:6 от Фредерико Ферейра Силва от Португалия и Лоренцо Джустино от Италия, докато Динко Динев, който си партнираше с чеха Доминик Келовски, бяха надиграни с 4:6, 4:6 от чехите Филип Дуда и Давид Поляк.

/ГК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 19:20 на 12.09.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация