site.btaЙънг Бойс, Спарта Прага и РБ Залцбург се класираха за груповата фаза на Шампионска лига

Йънг Бойс, Спарта Прага и РБ Залцбург се класираха за груповата фаза на Шампионска лига
Йънг Бойс, Спарта Прага и РБ Залцбург се класираха за груповата фаза на Шампионска лига
AP Photo/Francisco Seco

Йънг Бойс, Спарта Прага и РБ Залцбург се класираха за груповата фаза на Шампионска лига по футбол. 

Йънг Бойс надигра на реванша турския гранд Галатасарай с 1:0 като гост и се класира за групите с общ резултат 4:2. 

Единственото попадение в Истанбул бе дело на халфа на Йънг Бойс Алън Виргиньос в 87-ата минута. 

Спарта Прага спечели с 2:0 и реванша срещу шведския Малмьо и затвори сблъсъка с общ резултат 4:0. 

През първата част и двата отбора изпуснаха по една дузпа. В 19-ата минута нападателят на домакините Велко Бирманчевич не успя да открие резултата от 11 метров наказателен удар, а осем минути по-късно гостите изпуснаха от бялата точка чрез Кристиансен.  

През второто полувреме в 80-ата минута Лукаш Хараслин се разписа от дузпа, с което Спарта излезе напред. Три минути по-късно Албион Рахмани удвои преднината на пражани. 

Залцбург и Динамо Киев завършиха 1:1 и австрийците продължават напред с общ резултат 3:1. 

В 12-ата минута нападателят на домакините Адам Дагим откри резултата, а в 29-ата минута нападателят на украинския тим Владислав Ванат изравни. 

Шампионска лига, плейофи – срещи-реванш:

Галатасарай (Турция) -  Йънг Бойс (Швейцария)        - 0:1 (2:3 в първия мач)
Спарта Прага (Чехия) - Малмьо (Швеция)                - 2:0 (2:0)
РБ Залцбург (Австрия) - Динамо Киев (Украйна)                - 1:1 (2:0)

в сряда:
Слован Братислава (Словакия) - Мидтиланд (Дания)         (1:1)
Карабах (Азербайджан) - Динамо (Загреб, Хърватия)        (0:3)
Цървена звезда (Сърбия) - Будьо Глимт (Норвегия)          (1:2)
Славия Прага (Чехия) - Лил (Франция)                                (0:2)

/МД/

news.modal.header

news.modal.text

Към 02:17 на 28.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация