site.btaМайк Тайсън увери, че е готов за двубоя с блогъра Джейк Пол през ноември

Майк Тайсън увери, че е готов за двубоя с блогъра Джейк Пол през ноември
Майк Тайсън увери, че е готов за двубоя с блогъра Джейк Пол през ноември
снимка: AP Photo/Sam Hodde

58-годишната боксова легенда Майк Тайсън заяви, че е здрав и готов за боя си на 15 ноември срещу блогъра Джейк Пол. Двамата говориха пред журналистите на съвместна пресконференция в Ню Йорк (САЩ).

Двубоят първоначално бе насрочен за 20 юли, но бе отложен, след като бившият шампион в тежка категория на професионалния бокс страдаше от обострена явна и имаше нужда от период на почивка.

"Железния Майк", който има 50 победи, от които 44 нокаута и само 6 загуби, беше един от най-страховитите боксьори в тежка категория в историята, но не се е боксирал професионално от 2005 година насам.

Попитан защо се завръща на ринга след приключването на активната си състезателна кариера, отговорът на Тайсън бе категоричен: "Защото мога. Кой друг може да го направи, ако не аз? Имаме ютубър, който ще се бие срещу най-великия боксьор, който някога е живял."

"Той може да е бил на ринга с хора с подобни намерения, но в реалността - не. Щом го хвана, всичко ще приключи, а той ще бяга. Ще бяга като крадец", добави Майк Тайсън.

Джейк Пол, който беше освиркван и обиждан от аудиторията, заяви, че ще приспи Тайсън.

"Тук съм, за да спечеля 40 милиона и да нокаутирам легенда. Обичам Майк и го увагавам, но вече не сме приятели до 15 ноември", каза Пол, а на въпрос дали се страхува да излезе на ринга срещу Тайсън, Пол отговори саркастично: "Ужасен съм."

Ютубърът, който от известно време се занимава в бокс, е 27-годишен, а активът му е 10 победи и 1 поражение.

Мачът ще бъде излъчван на живо по цял свят чрез платформата Нефликс и ще се проведе на 80-хилядния стадион "AT&T" в Арлингтън, който е дом на отбора от националната футболна лига на САЩ Далас Каубойс.

/КМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 13:24 на 19.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация