site.btaБаскетболният Берое продължава селекцията с Ивайло Тонев

Баскетболният Берое продължава селекцията с Ивайло Тонев
Баскетболният Берое продължава селекцията с Ивайло Тонев
снимка: Христо Стефанов/БТА

Мъжкият баскетболен тим на Берое (Стара Загора) продължава селекцията за сезон 2024/2025 с привличането на Ивайло Тонев от състава на Шумен.

"Роден е в Хасково преди 25 години. Играл е в Шампион 2006, ЦСКА, Академик Пловдив, Ямбол и Черноморец. Миналата година бе част от състава на Шумен, а сега се завръща в Стара Загора!

Добре дошъл отново, Ивайло Тонев", представиха от лагера на старозагорци новото си попълнение.

"Бъди здрав и радвай беройската публика, както ти си знаеш", пожелаха още от Берое на 198-сантиметровия баскетболист чрез официалната си страница в социалната мрежа Фейсбук.

Берое вече привлече Мартин Русев, Кристиян Челенков и Кръстомир Михов, както и американеца Антъни Уокър.

Отборът на Шумен по-рано обяви, че ще подсили редиците си с познатия на българската публика Отас Айекекполор.

"Айекекполор е роден на 20 юни в град Едмънтън (Канада) през 1996 година и е висок 206 сантиметра. Канадският баскетболист от нигерийски произход играе на позиция тежко крило. Професионалната му кариера стартира в Канада, след което преминава в отбор от третата дивизия на Франция. Играе още в Португалия, Саудитска Арабия, а след това и в българския Черноморец (Бургас) през сезон 2021/2022. През следващите два сезона играе за Хубс Клуб в Ливан, канадския Лондон Лайтинг, британския Плимут Сити Пейтриътс и грузинския Мтиели", написаха от клуба и добавиха:

"Канадското крило ще бъде важна част от шуменската ротация. Високият му ръст и атлетичните качества ще са важна част от стратегията в защита. Той показа и прилична стрелба с бургаските "акули" по време на престоя си в България. Може да се разчита неговата бързина в транзиция. Приветстваме Отас с добре дошъл в редиците на баскетболен клуб Шумен!"

/КМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:31 на 22.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация