site.btaДжордан Алехандро Диас Фортун спечели титлата на троен скок в Париж, трима родени в Куба състезатели взеха медалите

Джордан Алехандро Диас Фортун спечели титлата на троен скок в Париж, трима родени в Куба състезатели взеха медалите
Джордан Алехандро Диас Фортун спечели титлата на троен скок в Париж, трима родени в Куба състезатели взеха медалите
снимка: AP Photo/David J. Phillip

23-годишният роден в Куба представител на Испания Джордан Алехандро Диас Фортун спечели титлата на троен скок при мъжете от олимпийския турнир по лека атлетика в Париж.

Европейският шампион от първенството на Стария континент в Рим по-рано тази година Диас Фортун скочи 17.86 метра от първия си опит, което му бе достатъчно за златния медал във френската столица. Той пристигна в Париж с най-добро постижение от 18.18 метра, което записа на италианска земя през юни.

Още двама родени в Куба състезатели оформиха призовата тройка. Олимпийският първенец от Токио 2020 0 състезаващият се за Португалия Педро Пичардо взе среброто, след като записа 17.84 метра от втория си опит.

Представителят на Италия Анди Диас Ернандес заслужи бронза със 17.64 метра, които постигна при последния си, шести опит, а това бе и най-добрият му резултат за сезона.

Бронзовият медалист от преди три години Юг Фабрис Занго от Буркина Фасо завърши на пета позиция със 17.50, а олимпийският вицешампион от Токио 2020 Ямин Чжу от Китай се нареди десети с постижение от 16.76 метра.

 

лека атлетика, троен скок, мъже:
1. Джордан Алехандро Диас Фортун (Испания) - 17.86 метра
2. Педро Пичардо (Португалия) - 17.84
3. Анди Диас Ернандес (Италия) - 17.64

/КМ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 02:36 на 10.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация