site.btaСъстезателката от Ямайка Шерика Джаксън няма да участва в спринта на 100 метра на Игрите в Париж

Състезателката от Ямайка Шерика Джаксън няма да участва в спринта на 100 метра на Игрите в Париж
Състезателката от Ямайка Шерика Джаксън няма да участва в спринта на 100 метра на Игрите в Париж
снимка: АР, Denes Erdos

Двукратната световна шампионка на 200 метра от Ямайка Шерика Джаксън няма да участва в спринта на Олимпиадата в Париж, след като премахна от програмата си 100 метра, каза мениджърът на отбора Лъдлоу Уотс.

Джаксън, която получи крампа на прасеца в последното си състезание преди Игрите в Унгария на 9 юли, постигна най-доброто си време за сезона 10,84 секунди.

"Тя се отказа на 100 метра . . . цялата информация, която можем да предоставим, е, че няма да участва в спринта на 100 метра. Шашали Форбс ще бяга на нейно място на 100 метра при жените. Не знам причините", каза Уотс, мениджър на отбора по лека атлетика на Ямайка, пред „Ройтерс“.

Форбс остана четвърта в спринта с време от 11,04 секунди на олимпийските квалификации в Ямайка.

Олимпийската дебютантка Тиа Клейтън и двукратната олимпийска шампионка на 100 метра Шели-Ан Фрейзър-Прайс са най-големите надежди на Ямайка за медали в състезанието.

Илейн Томпсън-Хера, която спечели спринта на 200 метра на Игрите в Рио през 2016 година и отново в Токио преди три години, няма да защитава титлите си.

Световната шампионка Ша'Кари Ричардсън (САЩ), която държи световния рекорд от 10,71 секунди, ще стартира като фаворит за златния медал.

САЩ не са печелили титлата на 100 метра при жените от 28 година насам, откакто Гейл Девърс оглави подиума на Олимпийските игри в Атланта 1996. Американката Марион Джоунс премина първа финала в Сидни 2000, но беше лишена от златото заради допинг нарушения.

Сериите на 100 метра при жените на Игрите в Париж започват в петък на "Стад дьо Франс", а полуфиналите и финалите са в събота.

/БД/

news.modal.header

news.modal.text

Към 07:09 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация