site.btaПлувецът Любомир Епитропов: "Надявам се да се доближа до най-доброто си време, което ще ми даде шанс да се боря за финал"

Плувецът Любомир Епитропов: "Надявам се да се доближа до най-доброто си време, което ще ми даде шанс да се боря за финал"
Плувецът Любомир Епитропов: "Надявам се да се доближа до най-доброто си време, което ще ми даде шанс да се боря за финал"
Любимир Епитропов. Снимка: БТА/архив

Любомир Епитропов беше доволен от представянето си в сериите на 200 метра бруст на олимпийския турнир по плуване в Париж.

Българинът, който миналия месец стана европейски шампион в дисциплината, финишира с 13-о време 2:10.59 минути и довечера ще се състезава в полуфиналите.

"Не съм гледал още разбивките на самото плуване, но го усетих добре. Мисля, че добре разпределих силите си. Надявам се вечерта да съм малко по-напред на първите сто метра и това ще ми донесе по-бързо обръщане на вторите сто. Така че се надявам да мога да бъда поне конкурентен за влизане във финал. Мисля, че и друг път съм имал сутрешно плуване около 2:10. Като цяло съм доволен от това как се разви плуването. И отново казвам, всичко насочвам към вечерното плуване. Трябва да се възстановя по най-добрия начин“, коментира Епитропов.

25-годишният българин, който е национален рекордьор в дисциплината с 2:09.45 минути, ще плува в първи коридор на втората полуфинална серия тази вечер малко след 23:00 часа българско време. 

"Не мога да кажа дали ще успея да подобря личния си рекорд довечера. Ще се опитам, но не знам какво ще стане. Фокусирам се изцяло върху това да събера максимално много сили за вечерта. Надявам се това да ми позволи да се доближа до най-доброто си време, което пък ще ми даде шанс да се боря за финал. Не мога да кажа колко резерви имам. Вечерното плуване ми дава надежди за по-силно постижение“, заяви Епитропов.

Той завърши 15-и в дисциплината на предишната Олимпиада в Токио 2020 и 11-и на последното световно първенство в Доха 2024.

/ДВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 09:42 на 23.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация