site.btaСпринтьорът Ноа Лайлс е готов да покаже, че е най-бързият човек на планетата

Спринтьорът Ноа Лайлс е готов да покаже, че е най-бързият човек на планетата
Спринтьорът Ноа Лайлс е готов да покаже, че е най-бързият човек на планетата
Снимка: AP Photo/Petr David Josek

Олимпийските игри в Париж ще бъдат "по-добри" от тези в Токио през 2021. Това смята американският спринтьор Ноа Лайлс, който говори пред репортерите в понеделник и "е готов да покаже", че е най-бързият човек на планетата, предаде АФП.

"Последните Олимпийски игри не се развиха както беше предвидено, но сега пристигам тук, без да съм в депресия. Знам, че няма да е същото, а много по-добре", закани се американецът.

Актуалният световен шампион на 100 м, 200 м и 4x100 м трябваше да се задоволи само с бронз в Токио на 200 м, въпреки че беше фаворит.

Тогава Лайлс, който не беше в отлично психическо състояние, страдаше и от липса на публика по трибуните заради пандемията от КОВИД-19.

"Когато застанем на старта, обикновено си казвам, че е моментът за шоу. Но си спомням, че в Токио си казах: "Не е готино, не е забавно, не е това, което исках и си представях". И всичко това преди старта, беше ужасно", разказа атлетът.

В Париж обаче Лайлс иска да направи шоу пред 75 000 зрители по трибуните.

"Това ме кара да мечтая. Колкото е по-голяма тълпата, толкова по-добър съм", добави американецът.

"Знам, че тези Игри ще бъдат по-добри и съм готов да го докажа. за да загубя сега, другите трябва да бъдат много по-добри. Но честно казано, когато Ноа Лайлс е тук…", каза с усмивка трикратният световен шампион.

"Разбира се, че аз съм най-бързият човек на света. Всички знаят, че това се отнася да шампиона на 100 метра и за олимпийския шампион, какъвто ще бъда скоро", показа самочувствие той.

"Станах доста популярен в олимпийското градче. Опитвам се да ям се храня в странни часове, за да бъда сам с приятелката ми и за да можем да бъдем на спокойствие", завърши Ноа Лайлс. 

/ХБ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 18:21 на 29.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация