site.btaСелекционерът на националния отбор на Италия по футбол Лучано Спалети влезе в конфликт с медиите

Селекционерът на националния отбор на Италия по футбол Лучано Спалети влезе в конфликт с медиите
Селекционерът на националния отбор на Италия по футбол Лучано Спалети влезе в конфликт с медиите
снимка: Petr David Josek /AP Photo

Защитаващият титлата си Италия се класира за осминафиналната фаза на Европейското първенство по футбол, след като изравни срещу Хърватия за 1:1 в последната минута на добавеното време, но селекционерът Лучано Спалети не изглеждаше особено щастлив след срещата от последния трети кръг в група "В" на надпреварата.

Спалети изрази разочарованието си от критиките към представянето на отбора и влезе в конфликт с представител на медиите, отговаряйки му ядосано на въпрос дали формацията 3-5-2  е резултат от негов пакт с футболистите.

"По мое мнение това е, което са ви казали. На 51 сте, но все още имате 14 години преди да стигнете до 65 като мен. Аз комуникирам с футболистите и трябва да чувам с техните уши и да гледам през техните очи, така че аз говоря с тях. Какъв е проблемът?", заяви старши треньорът на Италия.

На твърдението на репортера, че никой от съблекалнята не му е съобщил за такъв пакт, Лучано Спалети не се съгласи.

"Не твърдете, че това е ваша идея. Това е просто слабост на тези, които изнасят информация", добави селекционерът.

Специалистът засегна и темата за страха от евентуално отпадане.

"Какво ако отпаднем? Дали се страхувам? От какво се страхувам? Ако беше така просто щях да дойда и да гледам мачовете от трибуните, както правите вие", каза той.

Основните вестници в страната публикуваха  любопитни заглавия. "Гадзета дело Спорт" написа "Италианско чудо" и "Достигнахме осминафиналите през зъби", а изданието "Ла Стампа" нарече голмайсторът Дзакани: "Случаен герой в един лош мач".

Следващият мач на Италия е срещу Швейцария на осминафиналите. Срещата ще се изиграе на 29 юни от 19:00 часа.

/КМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 18:18 на 25.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация