site.btaС лично постижение Александра Начева зае четвърто място във финала на троен скок на европейското първенство в Рим, Габриела Петрова е шеста

С лично постижение Александра Начева зае четвърто място във финала на троен скок на европейското първенство в Рим, Габриела Петрова е шеста
С лично постижение Александра Начева зае четвърто място във финала на троен скок на европейското първенство в Рим, Габриела Петрова е шеста
Александра Начева / снимка: АП/Gregorio Borgia

Александра Начева записа лично постижение и остана на крачка от това да донесе първи медал за България от европейското първенство по лека атлетика в Рим.

22-годишната Начева завърши четвърта във финала на троен скок при жените. Тя постигна 14,35 метра във втория си опит и до самия край бе на позиция за бронз, но той ѝ бе отмъкнат от французойката Илионис Гийом с 14,43 метра, направени в шестия опит.

Другата българка във финала - Габриела Петрова, остана шеста с 14,16 метра. Тя скочи толкова и в първия, и във втория си опит.

Проливният дъжд през почти цялото време попречи на българките да дадат дори още по-силни резултати, а най-добре към влажното време се адаптира Ана Пелетейро-Компаоре. Испанката стигна до европейската титла с изравнено постижение на континента за сезона от 14,85 метра. Във всичките си успешни опити, които бяха общо пет на брой, тя преодоля поне 14,37 метра.

Сребърният медал стана притежание на туркинята Тугба Данъшмаз. Във втория си опит тя направи национален рекорд на Турция от 14,57 метра.

Четвъртото място на Начева е изравнено най-добро постижение за българските спортисти в Рим. Четвърта позиция записа и Мирела Демирева в скока на височина при дамите.

/ГК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 22:11 на 27.06.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация