site.btaЯник Синер продължава в третия кръг на тенис турнира в Монте Карло, шампионът Андрей Рубльов отпадна

Яник Синер продължава в третия кръг на тенис турнира в Монте Карло, шампионът Андрей Рубльов отпадна
Яник Синер продължава в третия кръг на тенис турнира в Монте Карло, шампионът Андрей Рубльов отпадна
Снимка: AP Photo/Lynne Sladky

Световният номер 2 в тениса Яник Синер показа отново отличната си форма, като се наложи над американеца Себастиан Корда с 6:1, 6:2 само за час и 15 минути игра на тенис турнира в Монте Карло от сериите "Мастърс". Шампионът от Откритото първенство на Австралия направи три пробива в първия сет и комфортно го спечели. Италианецът направи и два пробива във втората част, като не остави шансове на Корда. Синер записа 17 печеливши удара срещу 7 за съперника и направи само 9 непредизвикани грешки срещу 21 за американеца. В третия кръг Синер ще срещне германеца Ян-Ленард Щруф.

Шампионът от миналата година Андрей Рубльов от Русия отпадна, след като загуби от австралиеца Алексей Попирин с 4:6, 4:6. Рубльов започна по-силно, като имаше две точки за пробив при 1:0 в първия сет, но вместо това Попирин се защити и първи проби съперника си за 3:1. При 3:5 руснакът спаси два сетбола на свой сервис, а след това един и при подаването на Попирин, но при четвъртия се предаде - 4:6.  Във втората част Алексей Попирин направи решаващ пробив за 5:4, а след това затвори мача на свой сервис.

В следващата фаза австралиецът ще играе със сънародника си Алекс Де Минор, който се наложи над нидерландеца Талон Грикспур с 2:6, 6:2, 6:3.

Щастливият губещ Лоренцо Сонего от Италия, който влезе в турнира заради отказването на испанеца Карлос Алкарас, продължи също в следващия кръг, побеждавайки канадеца Феликс Оже-Алиасим с 6:4, 7:5.

Напред се класира и руснакът Карен Хачанов, поставен под номер 15 в схемата, след като надигра аржентинеца Франциско Черундоло в три сета - 4:6, 6:4, 6:3.

/ХБ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 03:35 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация