site.btaШвейцарецът Нилс Хинтерман спечели спускането от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Квитфиел

Швейцарецът Нилс Хинтерман спечели спускането от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Квитфиел
Швейцарецът Нилс Хинтерман спечели спускането от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Квитфиел
снимка: AP Photo/Gabriele Facciotti

Швейцарецът Нилс Хинтерман спечели спускането от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Квитфиел (Норвегия).

Хинтерман даде най-добро време по трасето от 1:44.62 минута. 28-годишният швейцарец записа едва трета победа за Световната купа в кариерата си и втора в тази дисциплина.

Любопитното е, че Хинтерман и канадецът Камерън Алекзандър разделиха първото място в спускането в Квитфиел в началото на март 2022 година, а сега отново са на подиума, след като канадецът се нареди трети с пасив от 19 стотни от секундата.

На второ място е световният шампион в спускането от Кортина Д'Ампецо 2021 Винсент Крихмайер (Австрия), който остана на 8 стотни от победата.

Водачът в класирането за Световната купа Марко Одермат (Швейцария) раздели седмото място с Райън Кохрън-Сийгъл (САЩ. Двамата са на 75 стотни зад победителя.

Одермат води за Големия кристален глобус с 1542 точки, следван от Сиприен Саразен с 684 точки. Трети е Мануел Фелер (Австрия) с 669 точки.

В подреждането за малката Световна купа в спускането начело в Одермат с 552 точки, пред Саразен с 510, който не участва заради контузия, и Доминик Парис (Италия) с 342 точки.

Утре в Квитфиел предстои супергигантски слалом за мъже.

/ИК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 05:24 на 28.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация