site.btaСтарши треньорът на Бенфика Роджър Шмид: "Можехме да се справим по-добре по отношение на атаката, но Тулуза е много качествен отбор"

Старши треньорът на Бенфика Роджър Шмид: "Можехме да се справим по-добре по отношение на атаката, но Тулуза е много качествен отбор"
Старши треньорът на Бенфика Роджър Шмид: "Можехме да се справим по-добре по отношение на атаката, но Тулуза е много качествен отбор"
снимка: AP Photo/Armando Franca

Старши треньорът на Бенфика Роджър Шмид показа уважение към Тулуза след победата на тима му с 2:1 над французите в първи мач от 1/16-финалите на турнира Лига Европа.

Анхел ди Мария реализира две дузпи за домакините. Аржентинецът откри резултата в 68-ата минута и оформи крайното 2:1 в седмата минута на добавеното време на втората част. Между двата му гола точен за Тулуза с удар от воле беше Микел Деслер в 75-ата минута.

"Никога не е лесно. Винаги уважавам нашите опоненти и ако играем мачове на елиминации срещу Тулуза, който завърши на второ място в групата си, това е защото те притежават качество в състава. В този мач владееха добре топката и бяха готови за контраатака", каза Шмид след двубоя.

"Можехме да се справим по-добре по отношение на ускорението и на интензитета при атаката. За това говорихме на полувремето. През втората част създадохме повече положения, добри положения, но ги пропуснахме срещу компактната им защита", добави той.

Капитанът на Бенфика Николас Отаменди коментира, че той и неговите съотборници са заслужавали победата.

"Жалко, че допуснахме гола, но заслужавахме победата. През първото полувреме не бяхме толкова опасни, трябваше да покажем повече интензивност в атака. През второто полувреме имахме различен манталитет. Допуснахме гол и трябваше да се борим. Ще се опитаме да се подобрим на колективно ниво. Основната цел беше да победим. Щеше да е по-добре, ако беше по-убедително, но важното е, че сме една крачка напред", добави Отаменди.

/ИК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 08:24 на 25.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация