site.btaИга Швьонтек с нова крачка към трета поредна титла в Доха

Ига Швьонтек с нова крачка към трета поредна титла в Доха
Ига Швьонтек с нова крачка към трета поредна титла в Доха
Ига Швьонтек е на две победи от трета поредна титла в Катар / снимка: АП/Hussein Sayed

Водачката в световната ранглиста по тенис Ига Швьонтек се класира почти безпроблемно за полуфиналите на турнира на твърда настилка в Доха с награден фонд от 3,2 милиона долара.

Полякинята, която се стреми към трета поредна титла, надигра с 6:4, 6:0 шампионката за 2012 и 2013 година Виктория Азаренка от Беларус. Срещата продължи само час и 16 минути.

Мачът започна с пробив за Швьонтек, но Азаренка успя да навакса изоставането си още във втория гейм.

Двете тенисистки печелеха подаванията си до 4:4, когато Швьонтек стигна до нови две точки за пробив и при втората такава реализира скрития си сетбол.

Това бе и решителният момент в срещата, тъй като до края Азаренка не успя да спечели нито един гейм повече. Белорускинята взе само осем точки в целия втори сет и не бе в състояние да се противопостави на Швьонтек.

На полуфиналите полякинята ще срещне друга бивша шампионка. Това е чехкинята Каролина Плишкова, която взе титлата през 2017 година. В последния четвъртфинал от програмата за деня Плишкова спечели със 7:6(6), 7:6(5) срещу Наоми Осака от Япония.

Сблъсъкът между двете бивши водачки в световната ранглиста бе изключително равностоен, но и в двата тайбрека Плишкова показа по-здрави нерви, за да стигне до победата.

По-рано днес за полуфиналите в столицата на Катар се класираха още рускинята Анастасия Павлюченкова и поставената под номер 3 Елена Рибакина от Казахстан.

 

/ГК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 15:22 на 26.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация