site.btaНа 84-годишна възраст почина бившият национал и дългогодишен спортен журналист Стефан Янев

На 84-годишна възраст почина бившият национал и дългогодишен спортен журналист Стефан Янев
На 84-годишна възраст почина бившият национал и дългогодишен спортен журналист Стефан Янев
На 84-годишна възраст почина бившият български национал, легенда на Черно море и дългогодишен спортен журналист Стефан Янев / снимка: chernomorepfc.bg

На 84-годишна възраст почина бившият национал на България, легенда на Черно море и дългогодишен спортен журналист Стефан Янев. Трагичната вест бе съобщена от варненския клуб.

"С дълбоко прискърбие съобщаваме, че на 84-годишна възраст почина легендарният футболист и впоследствие журналист Стефан Янев. Той е част от една от най-силните генерации в клубната история на Черно море.

Играе за моряците като полузащитник от 1959 до 1968 година. В периода 1966-1968 е капитан на тима. Има 228 мача с 16 гола в „А“ група, а общо официалните му срещи за клуба са близо 300. Прекратява състезателната си кариера на 29-годишна възраст и се отдава на другата си голяма страст – спортната журналистика.

Автор е на многобройни статии във вестниците „Народно дело“, „Полет“, „Народен спорт“, „Старт“ и „Футбол“. Един от съоснователите на телевизионен център „Варна“. Като телевизионен коментатор за БНТ присъства на четири световни първенства. Коментира и Мондиала във Франция през 1998 година по първото частно българско радио – „Ком“.

Автор е на 17 книги на футболна тематика. Носител е на орден „Кирил и Методий“ II-ра степен и е удостоен със „Златното перо“ и почетен знак от Съюза на българските журналисти.

ПФК „Черно море“ изказва своите съболезнования на семейството и близките на Стефан Янев!", написаха от Черно море.

Като футболист Янев е играл още за Спартак Варна, Родни криле София и Локомотив Варна.

Поклонението ще се състои на 7 февруари от 14:30 ч. на старите гробища във Варна.

/ГК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 12:52 на 25.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация