site.btaТими Зайц води след първия ден на световното първенство по ски полети в Бад Митерндорф, Владимир Зографски приключи на 40-о място

Тими Зайц води след първия ден на световното първенство по ски полети в Бад Митерндорф, Владимир Зографски приключи на 40-о място
Тими Зайц води след първия ден на световното първенство по ски полети в Бад Митерндорф, Владимир Зографски приключи на 40-о място
Тими Зайц е начело след първия ден на световното първенство по ски полети / снимка: АП/Matthias Schrader

Словенецът Тими Зайц поведе в класирането след първите два от общо четири скока на световното първенство по ски полети, което се провежда в Бад Митерндорф, Австрия.

Зайц, който е сребърен медалист от предишния шампионат във Викерсунд преди две години, събра 435,8 точки след опити от 228,5 и 227 метра.

На второ място във временното класиране е австриецът Щефан Крафт. Представителят на домакините прелетя 225,5 и 219 метра при двата си скока, които му донесоха общо 423,5 точки. 

Третата позиция за момента е окупирана от норвежеца Йохан Андре Форфанг с 418,7 точки. Той скочи 219,5 и 222 метра при двата си състезателни полета в днешния ден. В топ шест място намират още германецът Андреас Велингер, словенецът Ловро Кос и полякът Пьотр Жила.

Българинът Владимир Зографски приключи участието си в надпреварата с 40-о място. Той скочи 159 метра в първия си опит, които му донесоха 117,4 точки. Резултатът не бе достатъчен за място сред първите 30, които продължават борбата за разпределение на медалите.

Индивидуалната дисциплина на световното първенство по ски полети завършва в събота с опити номер 3 и 4, докато за неделя е предвидено отборното състезание. 

/ГК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 12:56 на 25.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация